Mária Kolíková neodchádza zo strany Za ľudí ani z koalície

NETKY.SK • 9 Jún 2021, 09:09 • 2 min
Mária Kolíková neodchádza zo strany Za ľudí ani z koalície

BRATISLAVA - Ministerka spravodlivosti a podpredsedníčka strany Za ľudí Mária Kolíková neodchádza zo strany ani z koalície.

slovakia

left justify in out

Napísala to vo svojom profile na sociálnej sieti s tým, že cíti zodpovednosť za stranu a za ľudí v nej. "Cítim zodpovednosť za stranu a za ľudí v nej, pretože je tam množstvo kvalitných ľudí, ktorých si vážim a ktorí pre stranu aj pre ľudí urobili kopec dobrej roboty. Cítim zodpovednosť za štvorkoalíciu s početnou podporou a legitimitou v parlamente, ako sme ju na začiatku poskladali. Za zachovanie štvorkoalície som vždy bojovala, lebo takto mi to dáva zmysel," napísala.
 

img

 

Čo sa týka vnútrostraníckej situácie,východisko vidí v zvolaní snemu, ktorý dá legitimitu či už novému alebo súčasnému vedeniu strany. "Toto môže pomôcť stabilite a jednote strany," dodala.

 

Prečítajte si: Kolíková by bola rada, ak by sa do Európskej prokuratúry pridali aj naši susedia

 

"Stojím za každým opatrením, pri ktorom som bola v predošlých vládach. Či už je to rozbehnutie Centra právnej pomoci, ktoré dnes poskytuje pomoc ľuďom v materiálnej núdzi v kanceláriách po celom Slovensku. Alebo zverejňovanie zmlúv, zverejňovanie súdnych rozhodnutí, protischránkový register, to sú všetko opatrenia, bez ktorých by odhaľovanie mafie a korupcie aj na tých najvyšších miestach bolo len ťažko možné," napísala Kolíková.

 

Stále verí vo fungujúci právny štát a v efektívnu justíciu. "Mnoho som už v tejto oblasti urobila, či už je to efektívnejšie zaisťovanie majetku, zriadenie Najvyššieho správneho súdu, reformu zloženia Súdnej rady, hlbšiu kontrolu majetkových pomerov sudcov, nové trestné činy prikrmovania a ohýbania práva. Teraz nás čaká veľká reforma súdnej mapy, ktorá je pripravená. Ak chcem presadiť takúto vážnu reformu justície, potrebujem silnú a jednoznačnú podporu z vlády a z parlamentu od koaličných partnerov," dodala.

 

Mohlo by vás zaujímať: Mária Kolíková verí, že Európska prokuratúra je dobrá cesta

 

img

 

Teší sa, že cíti silnú podporu od premiéra a od koaličných partnerov. Osobitne ju podľa jej slov cíti aj od kľúčovej väčšiny poslancov strany Za ľudí. "Som rada, že všetci títo vnímajú dôležitosť reformy a verím, že sa nám ju podarí presadiť," vyjadrila Kolíková.

 

Prečítajte si: Ministerka spravodlivosti otvorila na Rade Európy dôležitú tému. Reforma je nevyhnutná naprieč celou "27-kou"

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies