Putin sa pridal ku kritike Thunbergovej prejavu v OSN

NETKY.SK • 2 Október 2019, 18:49 • 2 min
Putin sa pridal ku kritike Thunbergovej prejavu v OSN

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin označil v stredu švédsku aktivistku za ochranu klímy Gretu Thunbergovú za zle informovanú tínedžerku, ktorú zmanipulovali k tomu, aby vo svojom septembrovom prejave na pôde OSN prišla s nerealistickými požiadavkami. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Choď a vysvetli rozvojovým krajinám, prečo by mali aj naďalej žiť v chudobe a nemať sa ako Švédi," vyzval mladú Švédku Putin na energetickom fóre v Moskve.

 

Ruský líder v tejto súvislosti ďalej zdôraznil, že je úbohé, ako Thunbergovú zneužívajú určité nemenované skupiny na presadzovanie svojich cieľov.

 

 

Thunbergová na konci septembra počas svojho prejavu na úvod klimatického summitu v newyorskej centrále OSN ostro skritizovala svetových lídrov za nedostatočné úsilie pri riešení klimatických problémov.

 

Za "príliš radikálne postoje" pri prejave v OSN kritizoval Thunbergovú aj francúzsky prezident Emmanuel Macron. Reagoval vtedy na jej kritiku Francúzska a Nemecka.

 

 

"Keď vidím, že ideme (Francúzsko a Nemecko) ukončiť všetky naše uhoľné operácie, ako aj to, že ukončujeme ťažbu uhľovodíkov... Nemyslím si, že toto je veľmi efektívny prístup. Ak máte veľmi radikálne postoje, môžete antagonizovať verejnosť," uviedol v reakcii na Thunbergovej kritiku francúzsky prezident.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies