Útok vo Francúzsku: Chlapec (15) zaútočil na židovského učiteľa v mene Dáišu

NETKY.SK • 12 Január 2016, 06:39 • 2 min
Útok vo Francúzsku: Chlapec (15) zaútočil na židovského učiteľa v mene Dáišu

PARÍŽ - Pätnásťročný chlapec, ktorý dnes ráno zaútočil na židovského učiteľa s jarmulkou na hlave v juhofrancúzskom prístavnom meste Marseille, je turecký občan kurdského pôvodu. Chlapec povedal, že konal v mene militantného Islamského štátu, informoval dnes na tlačovej konferencii v Marseille tamojší prokurátor.

slovakia

left justify in out

"Tvrdil, že konal v mene Alaha a Islamského štátu, niekoľkokrát zopakoval, že to vykonal v mene Dáišu (Islamského štátu)," uviedol podľa agentúry Reuters prokurátor Brice Robin.

 

Chlapec vyzbrojený mačetou a nožom spôsobil učiteľovi ľahké zranenia rúk, ktorými sa bránil pred útočníkom, kým ho zadržali.

 

Minister vnútra Bernard Cazeneuve označil tento útok za "brutálnu antisemitskú agresiu".

 

Francúzsko má najvyšší podiel židovského a moslimského obyvateľstva v Európe. Násilné rasové incidenty sú pod drobnohľadom, odkedy sa Islamský štát prihlásil k sérii koordinovaných útokov v Paríži z 13. novembra 2015, pri ktorej zahynulo 130 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies