Útok v ostravskej nemocnici má už sedem obetí

NETKY.SK • 12 December 2019, 18:31 • 2 min
Útok v ostravskej nemocnici má už sedem obetí

OSTRAVA - Ťažko zranená žena, ktorej útočník vo Fakultnej nemocnici v Ostrave v utorok strelil do hlavy, v dnešných hodinách zomrela.

slovakia

left justify in out

Útok 42-ročného strelca si tak vyžiadal sedem obetí na životoch, informovala spravodajská televízia ČT24. Ďalší dvaja zranení muži sú mimo ohrozenia života, jedného z nich prepustili do domácej starostlivosti.

 

img

 

Stav ženy, ktorej útočník strelil do hlavy, bol od utorka kritický. V stredu nemocnica oznámila, že jej stav sa zhoršil a táto situácia pretrvávala aj vo štvrtok ráno. "Ťažko zranená žena zomrela," uviedla hovorkyňa nemocnice Petra Petlachová.

 

Fakultná nemocnica v Ostrave vo štvrtok otvorila traumatologické oddelenie i čakáreň ambulancie v budove polikliniky, kde sa odohrala streľba.

 

img

 

K útoku na traumatológii v Ostrave došlo v utorok okolo 07.15 h, policajti na miesto prišli tri minúty po tom, čo sa o streľbe dozvedeli. Útočník stihol odísť, než dorazila prvá hliadka. Páchateľ si strelil do hlavy, keď polícia vypátrala jeho auto. Český premiér Andrej Babiš oznámil, že celoštátne uctenie si pamiatky obetí streľby v ostravskej nemocnici sa uskutoční 17. decembra. Formálne nepôjde o štátny smútok.

 

AKTUALIZÁCIA: V ostravskej nemocnici zastrelil muž 6 ľudí a potom aj seba

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona