Hračkárska zbraň vyvolala veľký poplach! Evakuovali celú školu

NETKY.SK • 18 Február 2022, 08:11 • 2 min
Hračkárska zbraň vyvolala veľký poplach! Evakuovali celú školu

OBRIGHEIM - Hračkárska pištoľ vyvolala rozsiahlu policajnú akciu a evakuáciu školy v meste Obrigheim v nemeckej spolkovej krajine Bádensko-Württembersko.

slovakia

left justify in out

Do akcie v areáli školy bolo vo štvrtok popoludní nasadených približne 100 policajtov a záchranárov. Z budovy evakuovali približne 380 žiakov a učiteľov.

 

img

 

Polícia tak reagovala a na hlásenie, že sa na ihrisku pri škole nachádzajú osoby manipulujúce s podozrivým predmetom, zrejme so strelnou zbraňou. Nakoniec sa však ukázalo, že išlo len o hračkársku atrapu, no v areáli školy sa našla aj nábojnica.

 

V súvislosti s vyšetrovaním prípadu zadržali štyroch mladistvých vo veku 12-14 rokov. Bližšie podrobnosti o incidente neboli bezprostredne známe.

 

img

 

Polícia situáciu nepodcenila, nakoľko pred niekoľkými týždňami sa univerzita v Heidelbergu dostala do médií práve pre podobnú situáciu. Len 18-ročný študent sa pomocou zbrane vlámal na hodinu prebiehajúceho kurzu, ktorého sa zúčastnilo 30 prvákov. Niekoľkokrát vystrelil, žiaľ, trafil 23-ročnú ženu do hlavy. Zomrela o niekoľko hodín neskôr v nemocnici. Traja spolužiaci vyviazli s ľahkými zraneniami. Páchateľ opustil budovu a spáchal samovraždu.

 

Prečítajte si: Skončí to niekedy? Bulharský nacionalistický europoslanec hajloval v Európskom parlamente



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies