Trnavský kraj navštívilo v júni viac turistov ako v roku pred pandémiou

NETKY.SK • 28 August 2023, 19:30 • 2 min
Trnavský kraj navštívilo v júni viac turistov ako v roku pred pandémiou

Trnava - Trnavský samosprávny kraj (TTSK) je prvým medzi regiónmi Slovenska, ktorý v tomto roku dosiahol vyššiu turistickú návštevnosť ako v predpandemickom rekordnom roku 2019. Do hotelov, penziónov a iných ubytovacích zariadení v júni 2023 zavítalo 41.761 návštevníkov, ktorí tam strávili 145.742 nocí.

slovakia

left justify in out

Ide o nárast o 0,78 % návštevníkov a 4,18 % prenocovaní. Informoval o tom odbor komunikácie TTSK na základe údajov Štatistického úradu SR. "V roku 2019 sme založili Krajskú organizáciu cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj, ktorá vo veľkej miere svojimi aktivitami prispela, že práve náš kraj je prvým s takýmto výsledkom. Nakopnúť turizmus počas pandémie a aj po jej skončení, a rozvíjať destináciu pomohli projekty ako Výletné vlaky, zážitkové prehliadky Piešťany podľa Wintera, cyklobusy, jarné a jesenné splavy či Lesopotulky. Najväčšou výzvou však bolo ozdravenie a rozlietanie Letiska Piešťany, "uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.


Súčasne, ako dodal, v rôznych štádiách realizujú úseky Moravskej aj Vážskej cyklomagistrály a partnersky vstúpili do projektov Útulňa Jozefa Maka v Malých Karpatoch, prázdninová kyvadlová doprava Smolenická fčela a výstava diel Alfonsa Muchu v Piešťanoch. "Zážitkových výletov a iných podujatí, ktoré organizujeme aj v spolupráci s organizáciami v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja, sa len tento rok zúčastnilo vyše 2400 ľudí. Našou úlohou je tiež propagovať Trnavský kraj zážitkov na zahraničných trhoch. Preto sme tento rok nechýbali na veľtrhoch cestovného ruchu v Tel Avive, Dubaji, Rijáde, Budapešti a Prahe," dodala riaditeľka KOCR Agáta Mikulová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
TASR/ Foto: FB Trnavský samosprávny kraj
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies