Útočník z New Yorku varoval Donalda Trumpa pred incidentom na Facebooku

NETKY.SK • 13 December 2017, 06:39 • 2 min
Útočník z New Yorku varoval Donalda Trumpa pred incidentom na Facebooku

NEW YORK - Bangladéšan, ktorý čelí obvineniam z terorizmu v súvislosti s pokusom o útok v New Yorku, tesne pred svojím činom varoval na sociálnej sieti prezidenta Donalda Trumpa.

slovakia

left justify in out

"Trump, nedokázal si ochrániť svoju krajinu," uviedol Akayed Ullah na Facebooku. K bombovému útoku ho inšpiroval Islamský štát. Ullaha okrem iného obvinili z nezákonného držania zbrane, podpory terorizmu či teroristickej hrozby.

Ullah sa v pondelok ráno pokúsil v chodbe metra pri Times Square na Manhattane odpáliť podomácky vyrobenú nálož, ktorú mal pripevnenú na tele. Miesto si podľa vlastných slov vybral pre rozvešané vianočné plagáty. Vyšetrovateľom povedal, že sa chcel pomstiť za americké letecké útoky na organizáciu Islamský štát v Sýrii a inde. Polícia predpokladá, že konal sám.

Dvadsaťsedemročný imigrant Ullah, ktorý sa po nevydarenom útoku nachádza v nemocnici, je údajne vo vážnom stave. Zranenia pri pokuse o útok utrpeli aj traja ďalší ľudia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies