Ustanovujúcou schôdzou vznikol nový 199-členný maďarský parlament

NETKY.SK • 6 Máj 2014, 12:28 • 2 min
Ustanovujúcou schôdzou vznikol nový 199-členný maďarský parlament

BUDAPEŠŤ - Ustanovujúcou schôdzou maďarského Národného zhromaždenia v Budapešti sa začala dnes činnosť nového zákonodarného zboru. Parlament, ktorého zloženie určili voliči vo voľbách 6. apríla, bude mať miesto doterajších 386 už iba 199 poslancov.

slovakia

left justify in out

Prezident János Áder v úvode schôdzky oficiálne poverí zložením novej vlády premiéra Viktora Orbána, ktorého strana Fidesz v bloku s Kresťanskodemokratickou ľudovou stranou (KDNP) získala 133 poslaneckých kresiel, čím blok opäť získal dvojtretinovú väčšinu.

 

Na programe rokovania parlamentu je voľba funkcionárov zákonodarného zboru a vytvorenie novej štruktúry parlamentných výborov.

 

V opozícii bude pracovať ľavicový blok Zomknutie, ktorý obsadil 38 poslaneckých kresiel, ultrapravicový Jobbik a 23 a ochranárska strana Politika môže byť iná (LMP) s piatimi poslancami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies