NHL: Spomedzi Slovákov sú v predraftovom rebríčku najvyššie Hlavaj a Čajkovič

NETKY.SK • 15 Apríl 2019, 18:13 • 2 min
NHL: Spomedzi Slovákov sú v predraftovom rebríčku najvyššie Hlavaj a Čajkovič

NEW YORK - Počas dnešného dňa zverejnila Centrálna skautingová organizácia (CSS) posledný predbežný rebríček mladých hokejistov, ktorí sa budú v júli v kanadskom Vancouveri snažiť zlákať na drafte niektorý z tímov NHL.

slovakia

left justify in out

medzi zámorskými hokejistami figuruje priebežne na prvej priečke Američan Jack Hughes. Spomedzi brankárov je najvyššie jeho krajan Spencer Knight. V európe zaujal skautov najviac Fín Kaapo Kakko, za brankárov to  je Rus Piotr Kočetkov. Na júlovom drafte sú uvedení aj slovenskí hrači brankár Samuel Hlavaj či útočník Maxim Čajkovič. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stay Prevented #sleepingwithsocks

Príspevok, ktorý zdieľa JACK HUGHES (@jackhughes_),


Hlavaj figuruje v rebríčku CSS na piatom mieste medzi brankármi, ktorí nastupujú v Severnej Amerike. Mládežnícky reprezentant Slovenska síce začal sezónu v projekte HK Orange 20, ale po vydarených juniorských MS sa presunul do zámoria, kde si obliekal dres Lincolnu Stars v USHL.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Let’s go baby #ushl#slovakboy#ccm#ccmgoalie#LincolnStars#jerseyslikeDallas#usa#dyt

Príspevok, ktorý zdieľa Samuel Hlavaj (@hlavajko),

 

Skauti zaradili Maxima Čajkoviča v konkurencii korčuliarov z kanadsko-amerických klzísk na 91. miesto. Bratislavský rodák strávil klubovú sezónu v QMJHL, kde bol najproduktívnejším hráčom tímu Saint John Sea Dogs.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Saturday night in the John nothing better🏒🥤

Príspevok, ktorý zdieľa Maxim Čajkovič (@m.cajkovic88),


Bohužiaľ musíme škonštatovať, že šance našich osotaných chlapcov sú už menšie. V rebríčku korčuliarov nastupujúcich v Severnej Amerike sa nachádzajú obranca Oliver Turan a útočník Oliver Okuliar. Medzi brankármi je Samuel Vyletelka na konci zoznamu. V európskom poradí figurujú obrancovia Andrej Golian s Matejom Ilenčíkom a útočníci Michal Mrázik, Dominik Sojka, Nicolas Ferényi, Filip Čenka a Adrián Valigura.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies