Predseda NRSR to povedal jasne, karanténa pre osoby zo zahraničia tu mala byť už skôr

NETKY.SK • 13 Február 2021, 12:47 • 2 min
Predseda NRSR to povedal jasne, karanténa pre osoby zo zahraničia tu mala byť už skôr

BRATISLAVA - Povinná karanténa pre osoby prichádzajúce zo zahraničia mala byť zavedená oveľa skôr. V dnešnej diskusnej relácii Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Sobotné dialógy to povedal predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina).

slovakia

left justify in out

"Štátna karanténa mala byť zavedená už dávno, tak, ako to bolo počas prvej vlny pandémie. Takto sa nám totiž vtedy podarilo byť premiantmi v boji proti koronavírusu."

 

"Neskoré zavedenie povinnej karantény je dôvodom, prečo máme v súčasnosti tak vysoké čísla nakazených. Doteraz sme totiž poriadne nekontrolovali ľudí prekračujúcich hranice," uviedol Kollár.

 

img

 

Verí však, že zavedením povinnej karantény, ktorá na Slovensku začne platiť od stredy 17. februára, sa situácia na Slovensku zlepší a ľudia si v pokoji užijú veľkonočné sviatky.

 

Pridala sa aj opozícia 
To, že vláda nezaviedla včasné kontrolovanie slovenských hraníc považuje za chybu aj líder strany Hlas - sociálna demokracia Peter Pellegrini. 

 

img

 

"Nekontrolovaním hraníc sme dopustili, aby na Slovensko voľne ten vírus prišiel, a to je to, čo vláda podcenila," doplnil Pellegrini.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies