Prestrelka v New Jersey si vyžiadala šesť obetí

NETKY.SK • 11 December 2019, 08:56 • 2 min
Prestrelka v New Jersey si vyžiadala šesť obetí

JERSEY CITY - Šesť obetí na životoch vrátane jedného policajta a najmenej dvoch zranených si vyžiadala dvojhodinová utorňajšia prestrelka v meste Jersey City v americkom štáte New Jersey. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestnych predstaviteľov.

slovakia

left justify in out

Medzi obeťami sú okrem policajta aj traja okoloidúci a dve osoby podozrivé zo streľby, uviedol šéf tamojšej polície Michael Kelly.

 

K streľbe došlo na dvoch miestach - najprv na cintoríne, kde bol približne o 12.30 h miestneho času usmrtený jeden policajt a následne v židovskom kóšer supermarkete, kam sa neznámi páchatelia presunuli ukradnutou dodávkou.

 

V ortodoxnom židovskom obchode boli nájdené telá piatich ľudí, dodal Kelly. Zranenia utrpeli aj ďalší dvaja policajti, ktorí však už boli z nemocnice prepustení domov.

 

 

Streľba sa podľa miestnych médií spustila, keď sa policajt vyšetrujúci vraždu priblížil k obchodu nachádzajúcemu sa pri synagóge a škole, napísala agentúra AFP. Následne padli stovky výstrelov.

 

Príslušné orgány predpokladajú, že nešlo o teroristický čin, avšak vyšetrovanie stále prebieha, povedal James Shea z miestneho úradu pre verejnú bezpečnosť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies