Vo veku 96 rokov zomrel spevák Tony Bennett

NETKY.SK • 21 Júl 2023, 16:45 • 2 min
Vo veku 96 rokov zomrel spevák Tony Bennett

New York 21. júla (TASR) - Vo veku 96 rokov zomrel v piatok v New Yorku americký spevák Tony Bennett. TASR o tom informuje na základe správ agentúry AP a webovej stránky stanice Sky News.

slovakia

left justify in out

Potvrdila to jeho reklamná agentka Sylvia Weinerová, ktorá dodala, že Bennett zomrel v New Yorku. Tam sa 3. augusta 1926 narodil. Konkrétnu príčinu smrti neuviedli, Bennettovi však v roku 2016 zistili Alzheimerovu chorobu. O päť rokov neskôr to verejne oznámil a na rady lekárov po viac než ôsmich desaťročiach v šoubiznise ukončil svoju koncertnú činnosť.

Tento jazzový a swingový spevák bol hudobne aktívny od polovice 30. rokov minulého storočia a svoj prvý album vydal v roku 1952. Počas svojej kariéry ich mal na konte viac než 70

Tony Bennett získal 20 ocenení Grammy. Prvú z nich mu udelili v roku 1962 za pieseň I Left My Heart In San Francisco. Počas svojej dlhej kariéry spolupracoval s rôznymi spevákmi vrátane Franka Sinatru či Lady Gaga, dodáva Sky News. Samotný Sinatra ho v jednom rozhovore v roku 1965 označil za "najlepšieho speváka v tomto biznise", pripomína Sky News.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR, Sky News / Marek Nemček Foto: Variety / Getty Images
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies