Automobilka Nissan plánuje na svetové trhy vyvážať elektromobily vyrobené v Číne

NETKY.SK • 17 December 2023, 19:12 • 2 min
Automobilka Nissan plánuje na svetové trhy vyvážať elektromobily vyrobené v Číne

JOKOHAMA - Japonská spoločnosť zvažuje, že sa zameria na rovnaké trhy ako jej čínski konkurenti ako napríklad Mazda alebo KIA.

slovakia

left justify in out

Japonská automobilka Nissan Motor bude na svetové trhy dodávať elektromobily vyvinuté a vyrobené v Číne, oznámil v nedeľu viceprezident spoločnosti Masahi Macujama.

 

Nissan sa pridáva k zahraničným značkám vrátane Tesly, BMW a Fordu, ktoré rozširujú svoj vývoz automobilov vyrobených v Číne, aby využili nižšie výrobné náklady v krajine a zvýšili vyťaženosť kapacít svojich tovární.

 

Čína sa na celosvetovom predaji Nissanu, ktorý za desať mesiacov tohto roka dosiahol približne 2,8 milióna vozidiel, podieľala len o niečo viac ako pätinou, čo je výrazne menej ako približne tretina za rovnaké obdobie minulého roka.

Japonskí výrobcovia čelia tento rok v Číne, ktorá je najväčším automobilovým trhom na svete, vážnym problémom v oblasti predaja. Dôvodom je rastúca popularita domácich značiek, ako aj silná cenová konkurencia súvisiaca s rýchlym prechodom na elektromobilitu.

 

Nissan zároveň v nedeľu oznámil, že na budúci rok vytvorí spoločné výskumné centrum s prestížnou pekinskou Univerzitou Čching-chua, ktoré sa zameria na výskum a vývoj elektrických vozidiel vrátane nabíjacej infraštruktúry a recyklácie batérií. Zriadením centra spoločnosť rozšíri výskumné aktivity, v rámci ktorých sa v spolupráci s univerzitou od roku 2016 zameriava na inteligentnú mobilitu a technológie autonómneho riadenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Trend / TASR, Foto: TASR / Eugene Hochiko
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies