Fond na podporu umenia pomôže s financiami tvorcom umeleckej literatúry a knižniciam

NETKY.SK • 7 Február 2021, 08:42 • 2 min
Fond na podporu umenia pomôže s financiami tvorcom umeleckej literatúry a knižniciam

Fond podpory umenia vyhlásil dve výzvy, kde môžu uchádzači získať nemalé prostriedky na tvorbu literatúry pre deti, či aktivity knižníc.

slovakia

left justify in out

Fond na podporu umenia pomôže cez výzvy tvorcom umeleckej literatúry a knižniciam. Na svojej webovej stránke uviedli, že záujemcovia môžu svoje žiadosti posielať do pondelka 22. februára. O svojej úspešnosti sa uchádzači dozvedia koncom apríla 2021, kedy budú zverejnené výsledky.

 

img


Na výzvu Tvorba umeleckej literatúry pre deti a mládež vyčlenil fond 70-tisíc eur a pre výzvu Tvorba pôvodnej slovenskej umeleckej literatúry 150-tisíc eur. Podpora je pre uchádzačov zriadená vo forme štipendií, ktoré je možné čerpať od júla 2021 do konca júna 2022. Oprávnení žiadatelia môžu žiadať o štipendium na dva mesiace alebo rok. Fond vysvetlil, že výška prideleného či žiadaného štipendia je súčinom počtu mesiacov a mesačnej výšky minimálne mzdy v slovenskom hospodárstve za rok 2019.

 

img

Prvá výzva je vydávanie umeleckej literatúry pre deti a mládežžiadateľ môže očakávať podporu vo výške dvetisíc až 65-tisíc eur s tým, že bude spolufinancovať päť percent. Čerpať môžu od 1. júla 2021 do 30. júna 2022. Fond na výzvu vyčlenil 200-tisíc eur.  Druhou výzvou sú podujatia, vzdelávacie aktivity a odborná činnosť knižníc kde môže žiadateľ očakávať dotáciu vo výške od 1 500 do 40-tisíc eur, avšak spolufinancovanie predstavuje desať percent. Čerpať môžu od januára do konca decembra 2021. Na výzvu je určených 250-tisíc eur.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies