Vodiči pozor! Poľadovica na cestách je nebezpečná, zasahujú aj hasiči

NETKY.SK • 8 Február 2021, 10:06 • 2 min
Vodiči pozor! Poľadovica na cestách je nebezpečná, zasahujú aj hasiči

BRATISLAVA - Situácia na niektorých slovenských cestáj je veľmi zlá. Zasahovať musia aj hasiči.

slovakia

left justify in out

Poľadovica trápi šoférov na cestách pod Tatrami. Cestárom sa podarilo síce sprejazdniť hlavné ťahy, problematické sú však niektoré úseky. „Robíme, čo sa dá, vyťahujeme zapadnuté autá a snažíme sa, aby boli cesty prejazdné, pracujeme najmä na nebezpečných úsekoch,“ povedal pre agentúru SITA Marcel Polomský zo Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja, oblasť Poprad. Na niekotrých úsekoch nepomáha ani pomoc cestárov, napríklad na ceste so strmým svahom do Gánoviec cestárskej auto v prvej zákrute nepochodilo a muselo sa vrátiť späť. „Budeme tam musieť zrejme poslať traktor,“ dodal Polomský.

 

VÝSTRAHA!!!: SILNÁ POĽADOVICA V CELOM PREŠOVSKOM KRAJI Silná poľadovica komplikuje dopravu v celom kraji. Evidujeme...

Uverejnil používateľ Polícia SR - Prešovský kraj Nedeľa 7. februára 2021


Pre silnú poľadovicu boli dnes ráno uzatvorené časti ciest v úseku Liptovská Teplička – Vikartovce a v úseku Štrba – Šuňava. Z rovnakého dôvodu je ťažko prejazdná cesta Spišská Nová Ves – Smižany – Spišský Štvrtok, informuje internetová stránka stellacentrum.sk. Na nebezpečnú situáciu na cestách upozorňuje aj popradská samospráva. „Žiadame obyvateľov, aby von vychádzali len v nutných prípadoch, aj to len s veľkou opatrnosťou,“ uvádza mesto na svojej internetovej stránke. Správa mestských komunikácií cez noc vysypala až 100 ton posypovej soli.

 

VÝSTRAHA PRE VODIČOV❗❗❗ V celom Prešovskom kraji prší a mrzne, následkom čoho sa na cestách vytvára súvislá vrstva...

Uverejnil používateľ Polícia SR - Prešovský kraj Nedeľa 7. februára 2021


Slovenský hydrometeorologický ústav vydal ešte v nedeľu výstrahu druhého stupňa pred poľadovicou v okrese Poprad a Kežmarok. Platí dnes do 15:00. Upozorňuje, že tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, ako napríklad dopravu či pohyb ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies