USA vedeli o teste ruskej rakety! Majú dohodu

NETKY.SK • 21 Apríl 2022, 06:00 • 2 min
USA vedeli o teste ruskej rakety! Majú dohodu

WASHINGTON - Spojené štáty vďaka dohode s Ruskom vopred vedeli o plánovanej skúške ruskej superťažkej medzikontinentálnej balistickej rakety novej generácie typu Sarmat. V stredu to uviedli dvaja nemenovaní americkí predstavitelia.

slovakia

left justify in out

USA majú s Ruskom dohody ešte od čias Sovietskeho zväzu o avizovaní testov balistických rakiet, aby sa druhá strana nenazdávala, že ide o ostrý útok. Spojené štáty test ruskej medzikontinentálnej balistickej rakety monitorovali, informovali americkí predstavitelia.

 

img

John Kirby

 

„Takéto skúšky sú bežné a nebolo to nič prekvapivé,“ povedal novinárom mimo kamier hovorca amerického rezortu obrany John Kirby. „Test nepovažujeme za hrozbu pre Spojené štáty či našich spojencov,“ dodal.

 

Prečítajte si tiež: Rusi otestovali raketu prezývanú Satan 2. Podľa Putina je neporaziteľná!

 

Washington odhaduje, že raketa Sarmat, ktorú Moskva v stredu testovala, ešte nie je zaradená do ruského arzenálu, uviedla CNN odvolávajúc sa na nemenované zdroje.

 

img

 

O úspešnom teste rakety Sarmat, ktorá je schopná niesť aj jadrové hlavice, informoval v stredu ruský prezident Vladimir Putin. Skúška sa údajne konala v kozmodróme Pleseck v Archangeľskej oblasti asi 800 kilometrov severne od Moskvy. Raketa pritom úspešne doniesla cvičné hlavice až na polostrov Kamčatka na ruskom Ďalekom východe.

 

Možno vás zaujme: Rusko odovzdalo Ukrajine návrh dohody na ukončenie vojny!

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies