USA trápi počasie: VIDEO Pre víchrice zrušili stovky letov

NETKY.SK • 15 Apríl 2018, 10:14 • 2 min
USA trápi počasie: VIDEO Pre víchrice zrušili stovky letov

MINNEAPOLIS - Stovky letov zrušili v sobotu v Minneapolise pre vyčíňanie mohutného búrkového systému, ktorý zasiahol strednú časť USA a priniesol do niekoľkých štátov husté sneženie, silný vietor a dážď.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v nedeľu agentúra AP.

 

Búrkový systém sa od piatka tiahol od pobrežia Mexického zálivu až po Veľké jazerá. Zatiaľ si počasie vyžiadalo tri ľudské obete v štátoch Wisconsin, Nebraska a Louisiana.

 

Podľa úradov sa podarilo v sobotu večer otvoriť jednu vzletovú dráhu na Medzinárodnom letisku Minneapolis-St.Paul - niekoľko hodín po tom, ako pre jarnú víchricu zrušili všetky lety. Sneh totiž padal príliš rýchlo na to, aby sa ho podarilo odstrániť z dráh alebo aby letisková obsluha rozmrazila lietadlá.

 

 

Hovorca letiska Patrick Hogan uviedol, že zrušili 469 letov pred tým, ako po 22.00 h miestneho času otvorili jednu vzletovú dráhu. Letiskoví zamestnanci pracujú na tom, aby sa podarilo otvoriť aj ďalšie.

 

Na juhozápade štátu Minnesota úrady uzavreli niekoľko diaľnic a vodičom odporučili, aby vzhľadom na poveternostné podmienky v oblasti nejazdili autom.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies