Matovič sa vyjadril, že niekto musí niesť následky, pokiaľ bude očkovanosť nízka

NETKY.SK • 27 Jún 2021, 09:55 • 2 min
Matovič sa vyjadril, že niekto musí niesť následky, pokiaľ bude očkovanosť nízka

BRATISLAVA - Niekto bude musieť prijať zodpovednosť, ak bude zaočkovanosť na Slovensku nízka. V relácii Sobotné dialógy na Rádiu Slovensko to uviedol podpredseda vlády a minister financií Igor Matovič (OĽaNO) .

slovakia

left justify in out

Negatívny postoj voči Lengvarskému 

V tejto súvislosti sa vyjadroval aj k súčasnému ministrovi zdravotníctva Vladimírovi Lengvarskému (nom. OĽaNO).

"Ja osobne som zatiaľ vyrušený z jeho krokov," povedal šéf rezortu financií. Ako dodal, súčasný minister má "výrazne" lepšiu pozíciu, než mal jeho predchodca Marek Krajčí (OĽaNO).

 

img

 

"O to viac by som od neho čakal extrémnu snahu, aby sa ľudia očkovali. Vidím, že pristávame niekde okolo 36 percent a tam sa limitne blížime ako keby k nášmu vrcholu. Veľmi sa obávam, že sa nedostaneme cez 40 percent," vysvetlil Matovič s tým, že by to mohla byť pre Slovensko v auguste a septembri "katastrofa".

 

Druhá strana 
Diskusie sa zúčastnil aj podpredseda Národnej rady SR a podpredseda strany Smer-SD Juraj Blanár. Ten poukázal na to, že Matovič upozorňuje v relácií na to, že jeho nominant robí niečo zle.

 

img

 

"Vy by ste mali pána Lengvarského dnes navrhnúť na odvolanie po tom, čo ste tu dnes povedali. Ako môžu ľudia dôverovať ministrovi, ktorého kritizuje šéf koaličnej strany, ktorá ho tam nominovala," uzavrel opozičný politik Smeru.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies