USA sa situácii vo Venezuele nebudú len nečinne prizerať

NETKY.SK • 27 Marec 2019, 20:00 • 2 min
USA sa situácii vo Venezuele nebudú len nečinne prizerať

WASHINGTON - Počas dnešného dňa prezident USA Donald Trump vyzval Rusko, aby čo najskôr odvolali svoje jednotky z územia Venezuely. Vyjadril sa tak počas oficiálnej návštevy manželky opozičného prezidenta Venezuely vo Washingtone. Informáciu poskytla agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

"Rusko musí odísť," vyjadril sa Trump v čase návštevy Fabiany Rosalesovej, 26-ročnej manželky venezuelského opozičného lídra Juana Guaidóa, ktorého Spojené štáty a zhruba ďalších 50 krajín uznalo za dočasného prezidenta Venezuely.

 

Guaidó sa už vyjadril k prítomnosti ruských vojakov v krajine. Podľa jeho slov ide o "porušenie ústavy a priame zasahovanie do suverenity štátu."

 

img

 

Vo venezuelskom hlavnom meste Caracas pristáli v priebehu uplynulého víkendu ruské lietadlá v rámci pokračujúcej vojenskej spolupráce. Nemenovaný venezuelský predstaviteľ ešte začiatkom týždňa uviedol, že na návštevu Venezuely pricestovali zástupcovia ruských ozbrojených síl, aby prerokovali záležitosti údržby výzbroje, výcviku a stratégie.

 

img

 

Americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo  však na situáciu reagoval takmer ihneď a vyhlásil, že "USA sa nebudú nečinne prizerať, ako Moskva rozmiestňuje príslušníkov armády vo Venezuele na podporu Madurovho režimu."

 

img

 

"Sme s Venezuelou," vyjadril sa Trump na adresu Rosalesovej a ďalších opozičných predstaviteľov. "To, čo sa tam odohráva, by sa vôbec nemalo diať," dodal.

 

USA je názoru, že obyvatelia si museli prejsť počas Madurovej vlády nad krajinou nepochopiteľnými skúškami. Nastalo obdobie nedostatku potravín a liekov, zločinnosť prudko stúpla. Popri tom všetkom začali nedávno postihovať krajinu aj výpadky elektriny. Z krajiny utieklo približne tri milióny obyvateľov, zväčša do susedných štátov, ale tisíce aj do USA.

 

img

 

Fabiana Rosalesová na začiatku stretnutia v Bielom dome vyhlásila: "Dnes sa vo Venezuele rozhoduje, či bude sloboda alebo diktatúra, či bude vládnuť život alebo smrť. Najviac na to doplácajú deti."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Puedo llamar a esta reunión "histórica" ya que hemos tratado temas muy interesantes y a su vez importantes para nuestro país, alguno de los puntos que ambos países consideramos importante es el de la ayuda humanitaria, el sistema eléctrico y la salud de Venezuela. Poco a poco estamos logrando sumar fuerza no solo con el gobierno del Sr. presidente @realdonaldtrump sino con muchos países aliados. Hoy el presidente [E] de Venezuela @jguaido estará dando declaraciones sobre la #operacionlibertad ! Muy atentos a nuestras publicaciones. #Fabianarosalesprimeradama #vp #mikepence #washington #presidentedeVenezuela #vzla #PrimeraDamaDeVzla #primeradamadevenezuela #PrimeraDamaFabianaRosales #JGuaido #FabianaRosales #JuanGuaido #miercoles27 #miercoles #27M #VenezuelaVamosBien #vzla #marzo #like #follow #venezuela #Marzo27 #vamosbien #usa #donaldtrump #reunion #casablanca #FamiliaGuaidoRosales #venezolanosenusa

Príspevok, ktorý zdieľa FABIANA ROSALES💎 (@primeradamafabianarosales),

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies