GAMING Čo vznikne, ak necháte komunitu spoločne tvoriť na jednom online mieste? Zapojili sme sa aj my

NETKY.SK • 10 Apríl 2022, 16:00 • 2 min
GAMING Čo vznikne, ak necháte komunitu spoločne tvoriť na jednom online mieste? Zapojili sme sa aj my

Po piatich rokoch je r/place späť! Komunita používateľov platformy Reddit sa opäť pustila do tvorby digitálneho umeleckého diela.

slovakia

left justify in out

Reddit spustil prvý raz r/place v roku 2017, do ktorého sa zapojilo viac ako jeden milión jeho používateľov, ktorí umiestnili približne 16 miliónov dlaždíc na prázdne spoločné digitálne plátno, čoho výsledkom je kolektívne digitálne umelecké dielo. Používateľom sa tento zaujímavý experiment zapáčil a každý rok žiadali o jeho návrat.  

 

S vylepšenou platformou, medzinárodnou expanziou tvoriacu viac ako 50 miliónov denne aktívnych unikátov a viac ako 100 000 komunitami, je r/place späť.

 

 

Keď naň používatelia prejdú, uvidia spoločné dlaždicové plátno s rozmermi 1 000 x 1 000, kde mali prihlásení používatelia možnosť umiestniť dlaždicu alebo pixel podľa vlastného výberu. Umiestniť ho mohli každých 5 minút kdekoľvek na plátne. Všetci, a dokonca aj neprihlásení používatelia, si mohli pozrieť vývoj digitálneho plátna v reálnom čase.  

 

 

Toto virtuálne miesto bolo vytvorené, aby preskúmalo ľudskosť komunity. Konkrétne, čo sa stane, ak necháte jednotlivca umiestniť iba jednu dlaždicu, čím musí spolupracovať s ostatnými na spoločnej stavbe na obrovskom online kooperatívnom plátne.

 

 

„Z pôvodného experimentu sme sa naučili, že ľudia online prirodzene spolupracujú, že redditori sú kreatívnejší ako my, a že Reddit je miesto, kde kvitnú veľké veci,“ povedal Alex Le, EVP Strategy and Special Projects v Reddite.

 

 

„Aprílový deň na Reddite má za sebou históriu inšpirácie pri vytváraní nových funkcií na platforme. Od Robina, ktorý inšpiruje náš produkt na četovanie v reálnom čase, až po kruh dôvery inšpirujúci komentáre a počty hlasov v reálnom čase. Začiatok apríla poskytuje Redditu obdobie na otestovanie infraštruktúry vo veľkom meradle a vyskúšanie vecí, ktoré sú nové a nevšedné. Tešíme sa, že uvidíme, aká bude spolupráca tento rok na r/place, a dozvieme sa, ako môžeme zlepšiť našu platformu,“ dodal na záver.

 

Možno vás zaujme: GAMING Sony predstavilo nové úrovne PlayStation Plus



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies