USA rozmiestnia vo východnej Európe 3-tisíc vojakov, majú tam cvičiť

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 19:15 • 2 min
USA rozmiestnia vo východnej Európe 3-tisíc vojakov, majú tam cvičiť

WASHINGTON - Pentagón dnes oznámil, že na budúci týždeň sa približne 3000 príslušníkov americkej 3. pešej divízie začne rozmiestňovať vo východnej Európe, kde sa zúčastnia na spoločných vojenských cvičeniach s ozbrojenými silami Estónska, Litvy a Lotyšska. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Rozmiestnenie amerických vojakov je súčasťou pokračujúcej vojenskej rotácie zameranej na posilnenie podpory spojencov v rámci NATO, ktorí sa obávajú rastúcej agresivity Ruska.
     

Plukovník americkej armády Steve Warren povedal, že dnes dorazilo do Rigy - hlavného mesta Lotyšska - 750 kusov americkej vojenskej techniky: tankov, helikoptér a ďalších vozidiel. Je to súčasť rozmiestňovania. Americký 2. regiment kavalérie tento mesiac opustí priestor, na jeho miesto prídu príslušníci 1. brigády a 3. pešej divízie. Brigáda bude v oblasti cvičiť tri mesiace.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies