Bayern v šlágri Bundesligy deklasoval Borussiu Dortmund

NETKY.SK • 8 Apríl 2019, 09:37 • 2 min
Bayern v šlágri Bundesligy deklasoval Borussiu Dortmund

MNÍCHOV - V šlágri 28. kola nemeckej Bundesligy zvíťazili futbalisti Bayernu Mníchov doma nad Borussiou Dortmund 5:0. Dostali sa na čelo tabuľky o bod práve pred svojho sobotňajšieho súpera.

slovakia

left justify in out

Zverenci Nika Kovača skvelo zvládli úvod zápasu. Po rohovom kope Thiaga Alcantaru sa už v 10. minúte hlavou presadil Mats Hummels. O 7 minút neskôr využil zaváhanie súperovej obrany Robert Lewandowski - 2:0. V 41. minúte strelou spoza šestnástky zvýšil vedenie Javi Martinez. Bodku za dominantným prvým polčasom dal Serge Gnabry, ktorý v 44. minúte hlavou dosiahol štvrtý gól Bavorov. Druhý polčas sa už prakticky iba dohrával. Skóre na konečných 5:0 upravil po peknej akcii Gnabryho do prázdnej bránky Lewandowski.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BIG WIN! 🙌🙌🙌 #MiaSanMia #FCBayern #FCBBVB

Príspevok, ktorý zdieľa FC Bayern Official (@fcbayern),

 

"Myslím si, že sme zo seba dostali špičkový výkon, a to počas deväťdesiatich minút. Prvý polčas bol z našej strany doslova senzačný, hrali sme veľmi pôsobivým spôsobom," povedal po stretnutí podľa webu soccerway.com tréner Mníchovčanov Niko Kovač.


"Stále máme pred sebou šesť zápasov. Mohli sme sa niekoľkokrát presvedčiť, ako rýchlo sa situácia v bundeslige dokáže zvrtnúť. Budú to veľmi ťažké stretnutia, pre nás aj pre Dortmund. Nemôžeme tvrdiť, že v tomto vzájomnom zápase sa rozhodlo o budúcom majstrovi," doplnil 47-ročný Chorvát, ktorý má na Dortmund príjemné spomienky z úvodu hráčskej kariéry. Práve proti vestfálskemu klubu 17. augusta 1996 debutoval v I. bundeslige ešte ako hráč Bayeru Leverkusen, "farmaceuti" v spomenutom zápase vyhrali 4:2.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

😒 #borussiadortmund #dortmund #bvb #bundesliga #fcbbvb #fcbayern #münchen

Príspevok, ktorý zdieľa Borussia Dortmund (@bvb09),


Mníchovskí "Die Roten" a BVB doteraz proti sebe nastúpili v 121 súťažných stretnutiach. Bayern vedie v počte víťazstiev 57:31, dovedna 33 duelov sa skončilo nerozhodne. Úvodný tohtosezónny vzájomný zápas sa 10. novembra skončil triumfom Borussie (3:2).

V mníchovskej Allianz Arene zažili domáci úvodné dejstvo ako z ríše snov. Už do prestávky viedli 4:0, demontáž hostí spečatil v 89. min svojím druhým gólom v zápase Poliak Robert Lewandowski. Bayern počas duelu kontroloval priebeh a bol aktívnejší aj smerom dopredu. Dovedna sa domáci tím prezentoval 22 streleckými pokusmi, Borussia ohrozila Manuela Neuera v bránke Bayernu iba raz.

"Celkovo sme úplne dominovali, naše mužstvo sa prezentovalo vo veľmi dobrom svetle. Na každom poste sme zahrali naozaj dobre, či už vpredu alebo vzadu. Čo je však najdôležitejšie, na ihrisku sme veľmi pekne spolupracovali," skonštatoval mníchovský gólman Neuer.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies