USA plánujú pre najnovší odpal rakiet sprísniť sankcie voči KĽDR

NETKY.SK • 6 September 2016, 14:22 • 2 min
USA plánujú pre najnovší odpal rakiet sprísniť sankcie voči KĽDR

VIENTIANE - Spojené štáty plánujú spolu so svojimi spojencami vypracovať prísnejšie sankcie uvalené na Severnú Kóreu (KĽDR), ktorá v pondelok odpálila zo svojho východného pobrežia tri balistické strely. Uviedol to dnes podľa agentúry AP americký prezident Barack Obama.

slovakia

left justify in out

Zároveň však povedal, že keby sa Pchjongjang rozhodol zmeniť svoje smerovanie, vzájomný dialóg je stále možný. Šéf Bieleho domu sa takto vyjadril po tom, ako sa dnes v Laose stretol s juhokórejskou prezidentkou Pak Kun-hje.

 

Obaja lídri, ktorí do Laosu pricestovali na rokovania Združenia krajín juhovýchodnej Ázie (ASEAN), si podľa Obamových slov želajú mier a bezpečnosť pre všetky národy.

 

Americký prezident ďalej povedal, že najnovšie odpálenie rakiet je provokačným krokom a Severná Kórea si musí uvedomiť, že takéto činy len umocňujú jej izoláciu od zvyšku sveta. Pak Kun-hje dodala, že jadrová skúška, ako aj pokračujúce odpaly rakiet zo strany Pchjongjangu zásadným spôsobom ohrozujú bezpečnosť na Kórejskom polostrove.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies