USA o niečo bližšie k získaniu Warnera

NETKY.SK • 22 September 2015, 10:23 • 2 min
USA o niečo bližšie k získaniu Warnera

PORT OF SPAIN - Generálny prokurátor Trinidadu a Tobaga Faris Al Rawi podpísal dokumenty, ktoré povoľujú príslušným úradom ďalšie kroky k uskutočneniu extradície bývalého viceprezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Jacka Warnera obvineného z korupcie do USA.

slovakia

left justify in out

Warner sa vydaniu na trestné stíhanie do USA bráni, dvakrát do týždňa sa musí hlásiť na polícii neďaleko svojho bydliska a vzali mu pas. Prokuratúra v USA Warnera obvinila z účasti na korupčnej afére okolo FIFA, konkrétne z vydierania, sprenevery financií či prania špinavých peňazí. Spolu s ďalšími dvoma vtedajšími členmi exekutívy FIFA údajne dostal v roku 2008 od Juhoafrickej republiky 10 miliónov dolárov za podporu kandidatúry na usporiadanie majstrovstiev sveta 2010. Podľa expertov na právo v Trinidade a Tobagu môže trvať aj päť rokov, kým sa o extradícii rozhodne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies