Fico a Mikulec sa pustili do seba kvôli Bödörovi

NETKY.SK • 14 Január 2022, 18:20 • 2 min
Fico a Mikulec sa pustili do seba kvôli Bödörovi

BRATISLAVA - Polícia koná a aj bude konať iba v súlade so zákonom. Uviedol to minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) v reakcii na vyjadrenia predsedu opozičného Smeru-SD Roberta Fica týkajúce sa zadržania podnikateľa Norberta Bödöra.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR. „Nie je pre mňa žiadnym prekvapením, že si poslanec Fico po dvanástich rokoch vo vláde a dvoch rokoch v opozícii stále nedokáže predstaviť, že minister vnútra ani prezident Policajného zboru ani náznakom nezasahujú do vyšetrovaní a dokonca o nich nie sú ani informovaní,“ uviedol Mikulec. Dodal, že platí prezumpcia neviny, čo vedia najlepšie aj samotní vyšetrovatelia.

 

 

Poukázal na to, s akou vervou sa Fico zastáva podnikateľa a obhajuje jeho práva. „S ktorým sa podľa jeho vlastných slov 'iba pozná', nemá prehľad o jeho podnikateľských aktivitách, ale napriek tomu kritizuje akékoľvek kroky orgánov činných v trestnom konaní,“ skonštatoval minister s tým, že Fico nie je ani jeho právny zástupca.

 

Prečítajte si tiež: Smer-SD a Hlas-SD reagovali na prepustenie Norberta Bödöra. Čo je za tým?

 

Bödöra zadržala vo štvrtok 13. januára Národná kriminálna agentúra (NAKA) po tom, ako ho predtým prepustili z väzby na slobodu. Zadržanie sa týka staršej kauzy Valček. Okrem toho čelí nitriansky podnikateľ aj obvineniam v kauze Očistec a Dobytkár, v ktorej sa má vo februári začať súdny proces. 

 

 

Fico po štvrtkovom zadržaní hovorí o porušovaní ľudských práv. Tvrdí, že obvinený nitriansky podnikateľ je nevinný. Kritizuje spôsob jeho zadržania. Vyhlásil, že obhajobe nebolo umožnené nazrieť do spisu. „Toto je čistý fašizmus Lipšica, Mikulca, Matoviča, Hamrana a ďalších, ktorí sú na dennej báze usvedčovaní z toho, že porušujú základné ľudské práva,“ vyhlásil šéf Smeru-SD na sociálnej sieti.

 

K téme: AKTUALIZÁCIA: NAKA zadržala Norberta Bödöra!

 

Zdôraznil, že špeciálny prokurátor Daniel Lipšic a ďalší budú musieť v budúcnosti odísť zo svojich funkcií. „Bude na orgánoch činných v trestnom konaní, aby posúdili, či by okrem odchodu nemali náhodou ísť aj niekde inde. A to za hrubé porušovanie zákonov, za hrubé porušovanie ľudských práv,“ povedal.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies