Opozícia chce odvolať Glváča

NETKY.SK • 7 November 2019, 15:05 • 2 min
Opozícia chce odvolať Glváča

BRATISLAVA - Opozícia má dostatok podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze NR SR, na ktorej chce odvolať z funkcie podpredsedu parlamentu Martina Glváča

slovakia

left justify in out

V roku 2017 predseda Národnej rady SR Martin Glváč komunikoval cez aplikáciu Threema s obžalovaným Mariánom Kočnerom. V správach si písali o tom, ako docieliť, aby ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská odišla z funkcie. Glváč dohadoval tiež biznis s pozemkami na Čiernej Vode a rozoberal, ako sa má rekonštruovať vláda po odchode Roberta Fica z postu premiéra. Komunikácia medzi nimi cez Threemu mala podľa Denníka N prebiehať minimálne od 17. októbra 2017 do 5. mája 2018 a vymeniť si spolu mali najmenej 49 správ.

 

img

 

Rober Fico v súvislosti s Glváčom, ktorý je členom politickej strany Smer - SD, zopakoval svoje slová, že má jeho podporu. "Budem rešpektovať každé rozhodnutie, ktoré Martin Glváč urobí. Každé jedno," zdôraznil. Prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová sa vyjadrila, ze Glváč by mal odstúpiť. 

 

Opozícia má k dnešnému dňu dostatok podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze NR SR, na ktorej chce Glváča z funkcie odvolať. Podpisy odovzdajú opoziční poslanci do podateľne v piatok. Informuje o tom na svojom facebookovom profile líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igor Matovič.

 

 

Opozícia sa prvýkrát pokúsila odvolať Glváča z funkcie 29. októbra. Parlament však neschválil program mimoriadnej schôdze. Otvorenie nepodporil poslanecký klub Mosta-Híd. "Dali sme mu tým šancu, aby sa rozhodol sám. Musí však vedieť, že keď príde ďalší návrh na odvolanie, budeme hlasovať za," povedal novinárom Bugár v stredu 6. novembra. Glváč sa v deň mimoriadnej schôdze vyjadril, že sa v krátkom čase rozhodne, či odstúpi sám.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies