USA nariadili pasažierom z troch krajín postihnutých ebolou vstup cez päť letísk

NETKY.SK • 21 Október 2014, 20:09 • 2 min
USA nariadili pasažierom z troch krajín postihnutých ebolou vstup cez päť letísk

WASHINGTON - Cestujúci prichádzajúci do Spojených štátov, ktorých cesty sa začali v troch západoafrických krajinách postihnutých ebolou, teda v Libérii, Sierre Leone alebo Guinei, musia priletieť na jedno z piatich amerických medzinárodných letísk, kde pre nebezpečnú vírusovú chorobu zvýšili kontroly pasažierov.

slovakia

left justify in out

Informovalo o tom dnes americké ministerstvo pre vnútornú bezpečnosť.
     

Obmedzenia, ktoré vstúpia do platnosti v stredu, znamenajú, že uvedení cestujúci sa budú musieť okrem iného podrobiť meraniu telesnej teploty - a to na newyorskom letisku J. F. Kennedyho, na letisku v Newarku v štáte New Jersey, na Dullesovom letisku pri metropole Washington, na letisku v Atlante a na O'Harovom letisku v Chicagu. Priame lety zo západnej Afriky do USA neexistujú a približne 94 percent z odhadovaných 150 každodenných pasažierov z regiónu prechádza práve cez týchto päť letísk, informovala agentúra AP.
     

Obmedzenia sa týkajú všetkých pasažierov, vrátane amerických občanov a ľudí, ktorí mali pricestovať po súši alebo po mori, upozornila agentúra Reuters.
     

Nová požiadavka tiež znamená, že ľudia cestujúci z Libérie, Sierry Leone alebo Guiney, ktorí pôvodne nemali prechádzať cez jedno z týchto piatich medzinárodných letísk, si musia zaobstarať nové letenky.
     

Práve v spomenutých troch západoafrických krajinách zaznamenali epidémie eboly.
     

Pracovníci americkej colnej a hraničnej ochrany už tento mesiac začali kontrolovať pasažierov zo západnej Afriky, ktorí pricestujú na päť uvedených medzinárodných letísk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies