Letecká spoločnosť Rossiya previedla všetky lietadlá pod ruskú jurisdikciu

NETKY.SK • 30 Marec 2022, 12:11 • 2 min
Letecká spoločnosť Rossiya previedla všetky lietadlá pod ruskú jurisdikciu

MOSKVA – Dopravca pripomenul, že zostáva najväčším prevádzkovateľom domácich lietadiel, v jeho flotile je 68 lietadiel Suchoj Superjet 100.

slovakia

left justify in out

„Získanie ruských osvedčení o letovej spôsobilosti umožní leteckej spoločnosti pokračovať vo využívaní flotily lietadiel zahraničnej výroby pod štátnou vlajkou krajiny na organizovanie neprerušovanej leteckej komunikácie s určitými regiónmi. V ruskom registri je 125 lietadiel leteckej spoločnosti Rossiya,“ uviedli vo vyhlásení.

 

img

 

Aby minimalizovali riziko prerušenia letov pri cestách do zahraničia, letecká spoločnosť plánuje umiestniť na tieto trasy lietadlá zapísané v leteckom registri Ruska a vlastnené ruskými lízingovými spoločnosťami.

 

Federálna agentúra pre leteckú dopravu odporučila dopravcom s lietadlami v zahraničných registroch pozastaviť lety do zahraničia od 6. marca, aby sa vyhli zatknutiu alebo zadržaniu.

 

Prečítajte si tiež: Rusko hľadá náhradu za západné firmy. S ktorými krajinami chce obchodovať?

 

Päť krajín sľúbilo, že ruské lietadlá nezadržia.

 

Úrady Kuby, Venezuely, Srí Lanky, Argentíny a Kirgizska oficiálne sľúbili, že nezadržia ruské lietadlá, uvádza ATOR s odvolaním sa na zdroje z Federálnej agentúry pre leteckú dopravu.

 

img

 

Napriek absencii rizika zatknutia sa prepravcovia zatiaľ neponáhľajú s prevádzkovaním letov do týchto štátov. Podľa predstaviteľov leteckého priemyslu majú takéto informácie „malú praktickú užitočnosť“ na pozadí krízy a neschopnosti plne využiť flotilu v zahraničných smeroch.

 

Dopravcovia však nevylučujú, že v budúcnosti budú prevádzkovať lety do týchto krajín. Ale až po ukončení rokovaní s prenajímateľmi a vyriešení otázky preregistrácie lietadiel.        

 

Možno vás zaujme: Plánujete dovolenku? Z Bratislavy sa dá lietať do nových destinácií!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies