České tímy chcú v EKL zveľadiť bodové konto, Marseille sa chce vymaniť z krízy

NETKY.SK • 4 Október 2023, 10:15 • 2 min
České tímy chcú v EKL zveľadiť bodové konto, Marseille sa chce vymaniť z krízy

BRATISLAVA - Futbalisti pražskej Slavie si chcú v zápase 2. kola skupinovej fázy Európskej ligy proti moldavskému šampiónovi Šeriffu Tiraspoľ pripísať na konto ďalšie tri body. "Zošívaným" vyšiel vstup do súťaže, z ihriska Servette Ženeva si priviezli triumf 2:0, ich najbližší súper podľahol doma favoritovi G-skupiny AS Rím 1:2. Slavia však na dosiahnutie úspechu potrebuje zlepšiť efektivitu. Cez víkend v Tepliciach totiž vyšli jej hráči, vrátane slovenského reprezentanta Ivana Schranza, gólovo naprázdno.

slovakia

left justify in out

V C-skupine bude druhý český zástupca Sparta Praha bojovať o body na pôde Betisu Sevilla. "Rudí" pred dvoma týždňami zdolali doma Aris Limassol 3:2, španielsky tím zaknihoval prehru 0:1 v Glasgowe s domácimi Rangers. Sparta sa bude spoliehať aj na streleckú formu Lukáša Haraslína, so siedmimi gólmi najlepšieho kanoniera českej ligy.


FC Liverpool aj v "béčkovej" zostave dokázal otočiť skóre proti LASK Linz a triumfoval 3:1. Tentoraz si jeho tréner Jürgen Klopp proti belgickému Real Union Saint-Gilloise želá pokojnejší priebeh. "Nemôžeme robiť chyby v obrane. Kľúčové bude pristúpiť k zápasu s plnou vážnosťou a nepodceniť súpera. Ide o pohárový zápas, každý sa chce proti nám vytiahnuť. Verím však, že sa naša kvalita prejaví, no musíme byť obozretní," citovali anglické médiá Kloppa.

Olympique Marseille nevyhral päťkrát za sebou, naposledy ešte koncom augusta zdolal doma Brest 2:0. Nasledovali remízy s Nantes (1:1), Toulouse (0:0) a v EKL s Ajaxom Amsterdam (3:3). Po vystúpení v Holandsku nezvládol provensálsky tím dva ligové zápasy s Parížom St. Germain (0:4) a AS Monaco (2:3). Proti "kniežatám" už viedol tím nový tréner Gennaro Gattuso. Jeho zverenci dvakrát stratili náskok a v tabuľke Ligue 1 klesli na dvanáste miesto. Chuť si chcú napraviť v pohárovej Európe doma proti Brighton & Hove Albion FC, ktorý cez víkend odišiel z trávniku Aston Villy s debaklom 1:6.


Zaujímavý náboj sľubuje nemecko-anglická konfrontácia medzi SC Freiburg a úradujúcim víťazom Európskej konferenčnej ligy (EKL) West Hamom United. Oba tímy v úvodnom kole zabodovali naplno, Freiburg zvíťazil na pôde Olympiakos Pireus 3:2 a "kladivári" zdolali debutanta v skupinovej fáze srbskú Bačku Topola 3:1.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Sport.cz
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies