AKTUALIZÁCIA: Matej Zeman ide do väzby!

NETKY.SK • 10 September 2021, 08:23 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Matej Zeman ide do väzby!

BRATISLAVA - Bývalého člena mafiánskej skupiny takáčovcov zadržali dnes ráno a následne previezli na Špecializovaný trestný súd.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 10. septembra 16:40 

 

Matej Zeman bude väzobne stíhaný. Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku o tom rozhodol v piatok popoludní na neverejnom zasadnutí. Médiá o tom informovali Zemanova obhajkyňa Ivana Štefanková a prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Matúš Harkabus.

 

Rozhodnutie nie je právoplatné, keďže Zeman podal voči nemu sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd (NS) SR. Do väzby ide z dôvodu pokračovania trestnej činnosti a dôvodu možného úteku. Obvinený je z nových štyroch skutkov, ktoré sa podľa prokurátora ÚŠP dotýkajú bratislavskej skupiny takáčovcov. 

 

"Súd sa zaoberal skutkami, ktoré sa mu kladú za vinu. Voči uvedenému sme podali okamžite sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať NS SR. Sú to štyri skutky, ktoré by som zatiaľ nechcela bližšie rozoberať vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie. Vystupuje v pozícii obvineného. Sú to aj nové, aj staršie veci. Dôvodmi väzby sú pokračovacia trestná činnosť a úteková," uviedla advokátka. 

 

Z Chorvátska, kde pôvodne žiadal azyl, sa podľa nej vrátil z rodinných dôvodov. Dodala, že jej klient bol prekvapený z rozhodnutia súdu. Skutky podľa jej slov popiera.

 

"Skutky, ktoré sa mu kladú za vinu, sú dva obzvlášť závažné zločiny vydierania, prečin podplácania a trestný čin založenia a podporovania zločineckej skupiny. Sú to trestné činy, ktoré majú súvis so zločineckou skupinou takáčovci. Je obvinený vo všetkých týchto skutkoch v jednom konaní," dodal prokurátor ÚŠP. Podľa jeho slov na Zemana zatiaľ nepodali obžalobu.

 

"Sudca pre prípravné konanie ŠTS, na základe príkazu na zatknutie, vzal obvineného M. Z. do opakovanej väzby," vysvetlila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

 

Aktualizácia 10. septembra 15:20

 

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry v piatok približne o 14:15 eskortovali Mateja Zemana na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku. Sudca pre prípravné konanie ŠTS začne rozhodovať o väzobnom stíhaní obvineného po 15:00. Výsluch a rozhodovanie je neverejné. 

 

Aktualizácia 10. septembra 11:50

 

"Sudca pre prípravné konanie ŠTS v Pezinku bude dnes v popoludňajších hodinách rozhodovať o obvinenom M.Z.," uviedla pre TASR hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

 

Pôvodná správa

 

Spravodajský portál TV Joj Noviny.sk informoval, že NAKA dnes ráno zadržala kľúčového svedka Mateja Zemana. Podľa informácií portálu NAKA zadržala bývalého člena mafiánskej skupiny takáčovcov na hraniciach.

 

Prečítajte si: Súd rozhodol o väzbe pre Petra Petrova a ďalších troch obvinených


Na Mateja Zemana pred časom bratislavský súd vydal zatykač v súvislosti s kauzou podozrenia z manipulácie svedkov. Počas prerušenej akcie Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra sa mu však podarilo ujsť do Chorvátska, kde požiadal o azyl. Podľa zdroja portálu Noviny.sk ho zadržali na hraničnom priechode Rajka s Maďarskom, teda presne na tom istom mieste, kde pred časom NAKA zadržala aj jeho priateľa Petra Petrova, prezývaného Tiger.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies