Mária Kolíková sa zaujíma o prípad kňaza, ktorý zneužíval dievča

NETKY.SK • 6 Júl 2022, 13:41 • 2 min
Mária Kolíková sa zaujíma o prípad kňaza, ktorý zneužíval dievča

BRATISLAVA - Politička uvažuje o tom, že minister spravodlivosti by mohol mať oprávnenie podať pri dohode o vine a treste dovolanie.

slovakia

left justify in out

Uviedla to po rokovaní vlády v súvislosti s medializovaným prípadom zneužívania maloletej kňazom, za čo ho odsúdili na podmienečný trest.
 

Keďže ide o dohodu o vine a treste, ministerka do prípadu nemá možnosť zasiahnuť. „Ukazuje sa, že by bolo dobré, aby tu bol ešte ďalší subjekt, ktorý by do toho mohol vstúpiť," vyhlásila Kolíková.

 

img

 

K medializovanému prípadu si šéfka rezortu vyžiadala na nahliadnutie spis. Zaujíma ju, či nie je základný problém v právnej kvalifikácii skutku. „To znamená, že sadzba by aj bola dostatočná, ale bola to zlá právna kvalifikácia," povedala.

 

Za pokračujúci zločin sexuálneho zneužívania maloletého dievčaťa odsúdili minulý týždeň kňaza Františka O. na trojročný trest s podmienečným odkladom na štyri roky. Sudkyňa sa stotožnila s návrhom prokuratúry a schválila dohodu o vine a treste. Na prípad upozornila TV Markíza.

 

Prečítajte si tiež: Fico a Kaliňák žiadajú využiť paragraf 363!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies