EL: Neapol zdolal Leicester a poslal anglický tím do EKL

NETKY.SK • 10 December 2021, 11:00 • 2 min
EL: Neapol zdolal Leicester a poslal anglický tím do EKL

NEAPOL – Najnapínavejšia skupina EL má definitívne svojich postupujúcich. Zo skupiny C sa z 1. miesta prekvapivo kvalifikoval ruský Spartak Moskva a taliansky Neapol, ktorý na domácom ihrisku zdolal Leicester.

slovakia

left justify in out

Leicester iba v EKL

"Popravde ani som nevedel, že čo to je za súťaž. Naplno som sa sústredil na EL." Povedal tréner Leicesteru City Brendan Rodgers krátko po vypadnutí z EL do EKL. Leicester sa doposiaľ vždy pohyboval na postupových priečkach a mal  najlepšie šance na postup, no ich trpká prehra s Neapolom 3:2 a výhra Spartaku Moskva nad Legiou Varšava ich nakoniec poslala iba do Európskej Konferenčnej ligy.

 

Neapol mal perfektný úvod do zápasu, už v 4. minúte sa presadil Ounas a poslal juhotaliansky tím do vedenia. To nebolo všetko a v 24. minúte sa domáci radovali znova, po Petagnovej asistencii presadil Elmas a Leicester musel doháňať dvojgólové manko.

 

Líšky sa prebrali a takmer okmažite dokázali vyrovnať skóre, v 27. minúte znížil na 1:2 stopér Evans a v 33. minúte vyrovnal stav zápasu mladučký Dewsbury-Hall. Neapol tak stratil svoju dvojgólovú výhodu a do druhého polčasu vstupovali tímy s vynulovaným skóre. 

 

Neapol dokázal udrieť už na začiatku druhého polčasu a nakoniec mal tento gól cenu zlata. V 53. minúte, po asistencii Di Lorenza, rozhodol o postupe Neapolu svojím druhým gólom v zápase výborne hrajúci Elmas. Leicester tak ako jeden z favoritov EL si na jar zahrá iba EKL.

 

Sparta dokázala zdolať dánske Brøndby

Česká Sparta Praha si vo svojom záverečnom predstavení dokázala poradiť na domácom štadióne s dánskym súperom a zakončila svoju púť EL na víťazne. Sparta si rovnako ako Leicester na jar zahrá EKL, kde rozhodne má šancu potrápiť pár súperov.

 

Sparta sa na domácom ihrisku dokázala presadiť dvakrát a od dánskeho súpera neinkasovala ani jeden gól. O úvodný gól sa postaral náš reprezentant Dávid Hancko, ktorý sa presadil gólom do šatne v 43. minúte. Druhý gól Sparty strelil český útočník Adam Hložek a Sparta sa tak po 3 prehrách v rade konečne dokázala prebrať a aspoň zdolať najslabšieho oponenta v skupine. 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies