USA informovali o 12 leteckých útokoch na Islamský štát v Sýrii a Iraku

NETKY.SK • 20 Október 2014, 21:30 • 2 min
USA informovali o 12 leteckých útokoch na Islamský štát v Sýrii a Iraku

WASHINGTON - Americká armáda uskutočnila v nedeľu a dnes šesť leteckých útokov na militantov Islamského štátu (IS) pri sýrskom pohraničnom meste Kobané, informovalo dnes americké Centrálne velenie (CENTCOM).

slovakia

left justify in out

Ďalších šesť náletov, ktoré koordinovalo s irackými pozemnými silami, smerovalo na IS v Iraku neďaleko Fallúdže a Bajdží a podieľali sa na nich Francúzsko a Británia.
     

V Iraku tri z Američanmi vedených útokov zasiahli ciele IS južne od ropnej rafinérie v Bajdží: trafili malú skupinu militantov a zničili alebo poškodili autá a budovy. Útoky v okolí Fallúdže zasiahli tiež veľkú jednotku bojovníkov Islamského štátu, vyplýva z dnešného oznámenia.
     

V Sýrii americké útoky zasiahli "zatúlanú" časť zásob z ich dodávky zhodenej zo vzduchu skôr počas dnešného dňa. Zásoby boli určené pre kurdské sily bojujúce s militantmi v Kobané, nálet podľa americkej armády zabránil, aby padli do rúk nepriateľovi.
     

Bojovníci IS už mesiac obliehajú mesto Kobané na hraniciach s Tureckom a iba intenzívne letecké bombardovanie Američanmi vedenou koalíciou ich zastavilo v postupe.
     

Nálety v Sýrii zničili postavenie IS a jedno z vozidiel militantov.
     

Všetky lietadlá opustili bezpečne po 12 útokoch oblasť, dodal CENTCOM.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies