Ako bojovať proti vírusom?

NETKY.SK • 9 Marec 2020, 16:44 • 2 min
Ako bojovať proti vírusom?

So šíriacim sa koronavírusom vzniká panika a ľudia sa snažia spraviť všetko preto, aby zostali zdraví. Vedeli ste, že vírusovým ochorenia sa môžete vyhnúť, ak máte v tele zásadité prostredie?

slovakia

left justify in out

Lekári z Massachusettskej všeobecnej nemocnice objavili „Achilovu pätu“ všetkých vírusov. Vírusy sú totiž citlivé na pH prostredia, v ktorom sa nachádzajú. Schopnosť vírusu chrípky uvoľňovať svoj genóm sa zvyšuje, ak sa nachádza v kyslom prostredí.

 

Koronavírus neznesie zásadité pH

Podľa zistení je aj koronavírus, ktorý sa momentálne globálne šíri, citlivý na pH. Kmeň MHV-A59 koronavírusu je pomerne stabilný pri pH 6,0 (kyslé prostredie), ale oslabuje sa pri vyššom zásaditom pH 8. Ľudský kmeň 229E koronavírusu je pri hodnote pH 6,0 maximálne infekčný, čo znamená, že mu vyhovuje kyslé prostredie. Podľa výskumov, ktoré boli vykonané na myšiach, viedol aj nepatrný rozdiel v pH zo 7 (neutrálne prostredie) na pH 6 k desaťnásobnému zvýšeniu infekčnosti vírusu.

 

img

 

Kedy prebieha fúzia?

Fúzia koronavírusu s hostiteľskými bunkami neprebehne pri neutrálnom pH. Aktivácia fúzie je proces, ktorý je závislý od nízkeho pH. Pri pH 5,5 môže fúzia dosiahnuť polovičnú maximálnu rýchlosť, pričom pri pH vyššom ako 6 prebehne nízka alebo žiadna fúzia.

 

Vyššie pH v tele podporuje imunitu

Zvyšovanie pH (do alkalického stavu) zvyšuje schopnosť imunitného systému ničiť baktérie, uvádza The Royal Free Hospital a School of Medicine v Londýne. Vírusom a baktériám, ktoré spôsobujú bronchitídu a prechladnutie, sa darí v kyslom prostredí. Udržiavanie pH v mierne zásaditom rozmedzí 6,8 - 7,2 môže znížiť riziko a závažnosť prechladnutí, bolesti v krku a chrípky.

 

img

 

Vplyv bunkového napätia, pH a úrovne kyslíka na telo

Čím je napätie nižšie, tým nižšie pH klesá, pričom klesá aj úroveň kyslíka a CO2. Práve so stratou napätia, nižšími hodnotami pH (kyslé podmienky), ako aj s nízkymi hladinami O2 a CO2 sa spájajú chronické ochorenia.

 

 

Čo je pH?

Kedykoľvek sa prostredie v tele stane kyslým, poklesne aj napätie a zníži sa hladina kyslíka v tkanive. pH je v konečnom dôsledku miera redoxného potenciálu. Redoxný potenciál určuje,  či je k dispozícii dostatok elektrónov, ktoré sú nevyhnutné pre život a zdravie. Na liečenie a rast nových buniek sú potrebné elektróny vo veľkých množstvách. "Ľudské telo neustále odstraňuje staré a choré bunky a nahrádza ich novými zdravými bunkami. Tento proces môže prebehnúť iba ak je v tele optimálne bunkové napätie... Úroveň napätia je odrazom pH, ktoré je mierkou úrovne kyslosti alebo zásaditosti v tele," vysvetľuje Dr. David Brownstein.

 

Viac informácii o vode a jej priaznivých účinkoch na zdravie sa dozvieš v článku "Voda z iného uhla pohľadu" alebo pod hashtagom #pitnavoda



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona