USA hlásia neuveriteľný rekord v počte nových prípadov!

NETKY.SK • 4 Január 2022, 11:16 • 2 min
USA hlásia neuveriteľný rekord v počte nových prípadov!

WASHINGTON - V 330-miliónových USA sa doteraz nakazilo koronavírusom viac než 56 miliónov ľudí, pričom 827 000 osôb s ochorením COVID-19 zomrelo. Celkovo 62 percent populácie je plne zaočkovaných, dovedna 33,4 percenta ľudí má za sebou už aj posilňujúcu dávku vakcíny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Spojené štáty zaznamenali za jediný deň viac než milión prípadov nákazy koronavírusom. Ide o svetový rekord, uvádza Univerzita Johnsa Hopkinsa. Informovala o tom v utorok agentúra AFP.

 

img

Imunológ Anthony Fauci. 

 

Toto číslo, konkrétne 1,084 milióna, zaznamenali za pondelok a predstavuje takmer dvojnásobok počtu prípadov spred týždňa (544 000), upozorňuje agentúra DPA. Doterajším denným maximom v USA bolo necelých 600 000 prípadov z 30. decembra.

 

Prečítajte si tiež: Niekoľkým poslancom sa vyhrážali smrťou. Dôvod bol rovnaký

 

Počet úmrtí s ochorením COVID-19 ostal stabilný – za pondelok zaznamenali 1 693 úmrtí. Tieto údaje však vzhľadom na sviatky nemusia byť kompletné, pripomína DPA. Podľa odhadov Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) pripadalo na nákazlivejší koronavírusový variant omikron ku koncu decembra 58 percent všetkých zachytených prípadov infekcie. Počet ľudí prijatých do nemocníc pred Vianocami poklesol, avšak podľa prognózy CDC by mohol v nasledujúcich týždňoch opäť narásť.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies