US Open: Hantuchová otočila zápas s Gluškovou a postúpila do osemfinále

NETKY.SK • 1 September 2013, 08:52 • 2 min
US Open: Hantuchová otočila zápas s Gluškovou a postúpila do osemfinále

NEW YORK - Hantuchovej sa servis spočiatku príliš nedaril a robila priveľa nevynútených chýb.

slovakia

left justify in out

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová postúpila už do osemfinále na záverečnom Grand Slame sezóny US Open. Zverenka španielskeho trénera Eduarda Nicolasa v sobotňajšom zápase tretieho kola zdolala izraelskú kvalifikantku Juliu Gluškovú po dráme za 2 hodiny a 46 minút 3:6, 7:5 a 7:6 (4), keď odvrátila štyri mečbaly. V osemfinále sa stretne s domácou tenistkou Alison Riskeovou, ktorá prekvapujúco poľahky vyradila nasadenú sedmičku, Češku Petru Kvitovú 6:3, 6:0.

Hantuchová v zápase naplno zúročila svoje bohaté skúsenosti a ukázala nezlomnosť, keď dokázala otočiť zo stavu 3:6 a 2:5. Pre víťazku júnového turnaja WTA v Birminghame to bol už 13. štart na US Open. Jej singlovým maximom vo Flushing Meadows je štvrťfinále z roku 2002, vlani i predvlani vypadla v 1. kole.

"Určite to bude jeden z tých nezabudnuteľných zápasov a je pekné, že sa odohral na dvorci, kde som vyhrala proti Justine Heninovej 7:6 v treťom, ktorý je pre mňa tiež jeden z najkrajších. Som nesmierne šťastná, hlavne ako som bojovala o každú loptu a nevzdávala sa, aj keď to už vyzeralo všelijako. Naozaj som do toho dala všetko," uviedla Hantuchová v konferenčnom hovore so slovenskými médiami.

Hantuchová stratila hneď svoje prvé podanie a jej súperka sa dostala do vedenia 2:0. Slovenská reprezentantka síce rýchlo vyrovnala na 2:2, no následne opäť stratila svoj servis. Glušková znovu odskočila na dva gemy a prvý set vyhrala 6:3. Dvadsaťtriročná Izraelčanka ťažila najmä z podania a dobre returnovala, naopak Hantuchovej sa servis spočiatku príliš nedaril a robila priveľa nevynútených chýb. Slovenka v úvode druhého setu zobrala súperke podanie, no ďalšie dva gemy patrili Gluškovej. Hantuchová potom za stavu 1:2 požiadala o ošetrenie. V ďalšom priebehu mala navrch Glušková, ktorá viedla už 5:2, no jej súperka sa nevzdala a dokázala vyrovnať. Následne zobrala súperke podanie a brejk potvrdila víťazstvom v ďalšom geme i celom druhom sete 7:5. Aj záverečné dejstvo bolo veľmi vyrovnané. Hantuchová si vypracovala náskok 3:0, Glušková však vyrovnala na 3:3. Dramatický záver, keď Hantuchová za stavu 4:5 odvrátila štyri mečbaly, nakoniec rozhodol až tajbrejk, ktorý vyhrala Slovenka 7:4.

"Rozhodli skúsenosti a aj kondícia, pretože dnes boli podmienky neskutočne náročné. Bolo strašne vlhko, to si ani nepamätám. Naozaj to bolo fyzicky náročné a myslím si, že v koncovkách som mala trošku viac síl. Zápas sa rozhodol na jednej, dvoch loptičkách. Glušková hrala naozaj skvele, skvele sa hýbala, bola veľmi nepríjemná a hrala odvážne. Určite to bola najťažšia súperka, ktorú som mala tento rok," uviedla Hantuchová a na margo štyroch odvrátených mečbalov povedala: "Ani som to tak nevnímala. Do každej lopty som dala maximum a pravdupovediac si tie mečbaly ani nejako nepamätám."

V osemfinále narazí na Alison Riskeovú. "Po tomto zápase sa musím hlavne zregenerovať a dať dokopy. To bude najdôležitejšie. Riskeová hrá veľmi nepríjemný tenis. Aj keď som s ňou hrala na tráve, tak to bolo tesné a veľmi rýchle. Dobre sa hýbe, hrá taký typický americký tenis," dodala Hantuchová.

ženy - dvojhra - 2. kolo:
Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Julia Glušková (Izr.) 3:6, 7:5, 7:6 (4)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies