Opatrenia proti COVID-19 neradno obchádzať, môže to viesť až k exemplárnym trestom

NETKY.SK • 8 December 2020, 14:56 • 2 min
Opatrenia proti COVID-19 neradno obchádzať, môže to viesť až k exemplárnym trestom

BRATISLAVA - Úmyselné obchádzanie pandemických opatrení prevádzkovateľmi gastro podnikov, fitnescentier a iných môže viesť v čase pandémie k exemplárnym trestom. Upozornila na to hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ) Daša Račková.

slovakia

left justify in out

Bude to mať ešte dohru?

Reagovala tak na protestné otvorenie niektorých gastro podnikov a fitnescentier počas utorka. Zároveň dodala, že ÚVZ prosí verejnosť, aby dôsledne zvážila návštevu priestorov, v ktorých sa nerešpektujú opatrenia proti šíreniu COVID-19.

 

img


Epidemiologická situácia na Slovensku, ani prognózy jej vývoja, nie sú stále podľa ÚVZ priaznivé. "V tejto situácii je mimoriadne dôležitá osobná zodpovednosť každého z nás. Chránime tým seba aj svojich blízkych. So všetkou pokorou vyzývame ľudí, aby v záujme ochrany svojho zdravia rešpektovali platné nariadenia. Ich cieľom je spomaliť šírenie nákazy," uviedla Račková.

 

Je to len na škodu 
Niektorí prevádzkovatelia budú podľa ÚVZ v utorok a možno aj po najbližšie dni obchádzať platné vyhlášky. Tým sa môže podľa ÚVZ zhoršiť situácia a oddiali sa tak uvoľňovanie opatrení a návrat do normálneho života.

 

img

 

"Úlohou epidemiológov je v tejto situácii chrániť zdravie a životy ľudí. Je našou povinnosťou nastaviť opatrenia tak, aby čo najviac znižovali riziko nákazy. Nastavenie adekvátnych kompenzačných mechanizmov je potom úloha príslušných rezortov." 

 

V záujme zdravia ľudí 

Úmyselné obchádzanie pravidiel môže viesť k exemplárnym sankciám. Veľmi neradi by sme sa dostali do tejto situácie, pretože podnikateľský sektor je počas pandémie aj tak ťažko skúšaný. Ak to však bude potrebné, budeme k tomu musieť v záujme ochrany zdravia ľudí pristúpiť," uzavrela hovorkyňa ÚVZ.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies