US Open: Federer vyrovnal rekord v štartoch na grandslamoch bez prerušenia

NETKY.SK • 28 August 2013, 17:48 • 2 min
US Open: Federer vyrovnal rekord v štartoch na grandslamoch bez prerušenia

NEW YORK - Švajčiarsky tenista Roger Federer odohraním utorňajšieho zápasu 1. kola dvojhry na newyorských US Open, v ktorom prekonal Slovinca Gregu Žemlju 6:3, 6:2, 7:5, vyrovnal rekord Juhoafričana Wayna Ferreriru v počte štartov na grandslamových turnajoch v rade v tzv. otvorenej ére. Nastúpil na 56. podujatie veľkej štvorky bez prerušenia. Pripomenula to Asociácia tenisových profesionálov.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdvaročný bazilejský rodák Federer, v minulosti líder svetového rebríčka a so 17 singlovými titulmi z Majors historický rekordér, je nasadený ako siedmy. Nižšie v hierarchii na vrcholnej scéne naposledy bol na US Open 2002. Federer nedávno na Wimbledone prehral už v 2. kole s Ukrajincom Sergijom Stachovským, jeho séria prienikov aspoň do štvrťfinále na grandslamových akciách sa tým skončila na hodnote 36.

Momentálne 41-ročný bývalý 6. muž renkingu ATP Ferreira ťahal šnúru štartov od Australian Open 1991 do US Open 2004, svoju aktívnu činnosť ukončil v roku 2005. Federer nechýbal ani raz počnúc AO 2000. Na 6. priečke v tomto prehľade figuruje Slovák Dominik Hrbatý (spolu so Španielom Davidom Ferrerom), ktorý absolvoval 44 štartov za sebou.

Najviac štartov na grandslamových tenisových turnajoch bez prerušenia v tzv. otvorenej ére:
1. *Roger Federer (Švaj.) a Wayne Ferreira (JAR) - obaja 56, 3. Stefan Edberg (Švéd.) 54, 4. *Feliciano López (Šp.) 47, 5. Fabrice Santoro (Fr.) 46, 6. Dominik Hrbatý (SR) a *David Ferrer (Š.) - obaja 44

*Pozn.: Hviezdičkou je vyznačená trvajúca séria.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies