ÚRSO si pri regulácii neplní povinnosti, upravíme jeho fungovanie

NETKY.SK • 8 Február 2011, 08:17 • 2 min
ÚRSO si pri regulácii neplní povinnosti, upravíme jeho fungovanie

RSO si pri regulácii neplní povinnosti, upravíme jeho fungovanie - Politika Vládna koalícia chce upraviť pravidlá fungovania Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO), ktorý si momentálne podľa premiérky Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) neplní svoju regulačnú

slovakia

left justify in out

img

Vládna koalícia chce upraviť pravidlá fungovania Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO), ktorý si momentálne podľa premiérky Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) neplní svoju regulačnú funkciu. K poslaneckej novele, ktorá je momentálne v parlamente už v druhom čítaní, chce predložiť návrhy, ktoré budú znamenať garanciu maximálnej nezávislosti tejto inštitúcie.
      "Úrad opäť rozhodol o zvýšení ceny elektriny, ktorá je navýšená neprimerane tomu, aké sú skutočné náklady. Dnes by sa ceny elektriny v SR mali znižovať, nie zvyšovať ako navrhol ÚRSO," zdôraznila Radičová. Vláda má podľa nej problém s rozhodnutím, ktorým úrad nedávno navýšil ceny elektriny o 4,5 %. Dôvodom má byť započítanie nákladov na využívanie energie z obnoviteľných zdrojov pri jej výrobe.
      "To navýšenie nezodpovedá reálnym nákladom. Malo dôjsť k poklesu cien. Preto sa navrhujú postupy, aby nemohlo dôjsť k takémuto umelenému navyšovaniu cien energií," dodala Radičová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies