Premiér odmieta predčasné voľby. Tvrdí, že vláda toho musí ešte veľa urobiť!

NETKY.SK • 29 September 2021, 18:24 • 2 min
Premiér odmieta predčasné voľby. Tvrdí, že vláda toho musí ešte veľa urobiť!

BRATISLAVA – Koaličná strana SaS podporuje zmenu ústavy, ktorá by umožnila vypísať referendum o predčasných voľbách.

slovakia

left justify in out

Premiér Eduard Heger (OĽaNO) je proti predčasným parlamentným voľbám. Uviedol to počas svojho dnešného programu v Aténach. 

 

 

„Povedal som to veľmi jasne, ja som proti predčasným voľbám. Myslím si, že máme silný záväzok z volieb v roku 2020. Máme pred sebou veľké výzvy a je dôležité, aby sme sa s týmito výzvami popasovali ako koalícia, ktorá vznikla v roku 2020,“ povedal premiér.

 

img

Koaličná strana Sloboda a Solidarita (SaS) by podporila zmenu ústavy, aby sa mohlo uskutočniť referendum o predčasných voľbách. Po rokovaní vlády to povedal predseda strany Richard Sulík.

Ústavný súd SR tento rok v júli rozhodol, že referendová otázka o predčasných voľbách nie je v súlade s ústavou. Na súd sa v tejto veci obrátila prezidentka Zuzana Čaputová.

 

img

 

Po verdikte ústavných sudcov hlava štátu uviedla, že neodkladne vyhlási referendum o skrátení volebného obdobia, ak parlament zmení ústavu a požiada o jeho vyhlásenie.
 

Prečítajte si tiež: Prezidentka zhodnotila stretnutia s koaličnými a opozičnými lídrami! Čo komu vytkla?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies