United5 vystúpia 28. novembra v Bratislave

NETKY.SK • 22 Október 2015, 11:18 • 2 min
United5 vystúpia 28. novembra v Bratislave

BRATISLAVA - Česko-slovenská skupina United5 vystúpi 28. novembra v Bratislave. Formácia predstaví v Ateliéri Babylon aj skladby z debutového albumu The First Step, ktorý vyšiel v septembri. Počas koncertu, ktorý bude jedinou slovenskou zastávkou v rámci turné skupiny, sa bude konať aj krst novinky. Na podujatí sa zúčastnia Andrew Murray, Martin Harich alebo speváčka Elis.

slovakia

left justify in out

"Dúfam, že sa budeme rovnako ako v zahraničí páčiť aj v mojom rodnom Slovensku," uviedol Mário Bendík, ktorý sa spolu s kolegami vrátil z britského turné. Formácia plánuje koncertovať vo Veľkej Británii aj začiatkom budúceho roka. "Sme nadšení, až takýto úspech sme nečakali. Bol to pre nás vstup do nového sveta. Vyskúšali sme si britský prístup k práci a šoubiznisu. Úspech nás teší o to viac, že nás pred turné upozornili, že anglické publikum je veľmi náročné. Môže nás rovnako rýchlo prijať, ako vypískať. To že sme uspeli, je o to vzácnejšie," povedal Peter Juhás.


Skupina nahrala za prvý rok existencie 25 skladieb z dielne spomínaného Andrewa Murrayho. Okrem Veľkej Británie zaujali aj v Českej republike, kde budú bojovať o dvoch Českých slávikov. "Sme síce nová kapela, ale dovolím si tvrdiť, že sa nám toho podarilo dosť veľa. Uchádzame sa o hlas v kategórii Skupiny aj Slávik bez hraníc. To, že budeme vôbec účastníkmi ankety, to som nečakal ani v najkrajšom sne," prezradil Norbert Brand.


Zoskupenie, v ktorom pôsobia okrem spomínaných troch členov aj Marthy Duffek a Matt Bláha, vzniklo minulý rok. Päticu vybrali počas kastingov britskí producenti Denis Ingoldsby a Andrew Murray. S výberom im pomáhali aj členovia českej skupiny Lunetic Aleš Lehký a Vašek Jelínek. Murray zhodnotil prvý rok fungovania formácie veľmi pozitívne. "Už na kastingoch bolo jasné, kto sú tí najlepší. Bolo tam množstvo talentovaných detí, ale prvá päťka bola hneď jasná. Samozrejme, najdôležitejšie kritérium bolo, aby chlapci vedeli spievať. Nie vždy to totiž všetci členovia boybandov naozaj vedia. A potom bolo dôležité, aby mal každý z nich trochu iný výraz a dobre sa doplňovali. Ukázalo sa, že sme mali naozaj dobrú ruku," vyjadril sa na margo skupiny United5, ktorá pripravuje nový klip k piesni Name In The Sand a v novembri ponúkne vianočný singel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies