UniCredit rozširuje nový spôsob správy fondov – onemarkets Fund v strednej a východnej Európe

NETKY.SK • 5 December 2023, 12:30 • 2 min
UniCredit rozširuje nový spôsob správy fondov – onemarkets Fund v strednej a východnej Európe

BRATISLAVA - Nový prístup k správe fondov poskytne klientom v celej krajine rozšírenú ponuku investičných riešení.

slovakia

left justify in out

Po prvom výročí úspešného uvedenia fondov na trh v Taliansku, Nemecku a Rakúsku UniCredit oznamuje, že fond onemarkets je teraz k dispozícii klientom UniCredit v Českej republike, na Slovensku, v Maďarsku, Bulharsku a čoskoro aj v Rumunsku.

 

Onemarkets Fund je skupina fondov, ktorá výrazne rozširuje ponuku investičných riešení dostupných klientom na hlavných trhoch UniCredit.

 

O veľkom záujme klientov o túto príležitosť svedčí skutočnosť, že len za prvý rok od svojho uvedenia na trh v Taliansku, Nemecku a Rakúsku táto iniciatíva už vygenerovala aktíva pod správou v hodnote viac ako 3 miliardy EUR.

 

Výber a štruktúra fondov vychádzajú z hlbokých znalostí klientov UniCredit - produkty sú vyvíjané interne a prostredníctvom strategických partnerstiev s poprednými správcami aktív, ako sú Amundi, Allianz Global Investors, BlackRock, Fidelity, J.P. Morgan, Pictet a PIMCO.

 

Exkluzívny výber investičných príležitostí šitých na mieru riadi tím odborníkov v súlade s koncepciou, ktorá zabezpečuje kvalitu a špecifický profil rizika a výnosu vybranej stratégie počas celého cyklu.

„Spolu s našimi hlavnými obchodnými partnermi rozširuje ponuku pre klientov v strednej a východnej Európe, ako aj ich investičný výber a diverzifikáciu. Fond onemarkets mení pravidlá hry a predstavuje dokonale zosúladený nový spôsob správy fondov, ktorý zodpovedá našej stratégii,“ uviedla Teodora Petková, riaditeľka pre strednú a východnú Európu v UniCredit.

 

„Úspech fondu onemarkets spočíva v tom, že potreby našich klientov sú stredobodom všetkého, čo robíme vo všetkých oblastiach nášho podnikania. Spustenie onemarkets Fund v niekoľkých nových krajinách strednej a východnej Európy je ďalším dôkazom škálovateľnosti nášho modelu, ktorý umožňuje poskytovať špičkové produkty a služby na nových trhoch všetkým klientom. Je to príbeh spolupráce naprieč odvetviami a krajinami,“ povedal Richard Burton, riaditeľ divízie klientskych riešení v UniCredit.

 

„Fondy Onemarkets jsou dokonalou kombináciou zamerania na klienta, zručností našich renomovaných odborníkov a jedinečnosti našej ponuky. Nový investičný fond je už k dispozícii klientom Private & Wealth a Private Premium a od budúceho roka bude k dispozícii aj našim retailovým klientom," dodáva Tomáš Drábek, člen predstavenstva a riaditeľ retailového bankovníctva UniCredit Bank.

 

Iniciatíva UniCredit onemarkets Fund je konkrétnym výsledkom stratégie UniCredit Unlocked a ambície banky dosiahnuť udržateľné, kapitálovo nenáročné výnosy s prístupom zameraným na klienta - neustále dolaďovanie ponuky produktov na základe prístupu OPEN.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: UniCredit, Foto: TASR / Andrej Galica
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies