Japonský rušňovodič si počas jazdy odskočil na toaletu

NETKY.SK • 21 Máj 2021, 12:04 • 2 min
Japonský rušňovodič si počas jazdy odskočil na toaletu

Japonský rušňovodič čelí možnému trestu za to, že si počas jazdy rýchlovlaku na niekoľko minút odskočil na toaletu.

slovakia

left justify in out

Tridsaťšesťročný rušňovodič, ktorého identitu nezverejnili, mal vraj bolesti brucha a potreboval ísť súrne na toaletu. Požiadal preto sprievodcu, ktorý nemá oprávnenie na vedenie tekéhoto prostriedku, aby v jeho neprítomnosti postrážil vlak.

 

img

Vo vlaku Hikari 633, ktorý išiel rýchlosťou približne 150 kilometrov za hodinu, si rušňovodič odbehol približne na tri minúty na toaletu. Podľa japonských médií bolo vo vlaku 160 pasažierov a incident nijako neovplyvnil cestu.

 

Mohlo by vás zaujímať: Neuveriteľné! Čína má samoriadiaci dopravný prostriedok, ktorý nepoužíva koľaje a jazdí po virtuálnej železnici


Železničná spoločnosť však udalosť napriek tomu ohlásila úradom a ospravedlnila sa. Incident sa podľa Central Japan Railway Company stal v nedeľu ráno, keď šiel vlak cez prefektúru Šizuoka. Pravidlá spoločnosti prikazujú, že v prípade, ak sa rušňovodič necíti dobre, musí kontaktovať kontrolné stredisko. Môže tiež požiadať o pomoc sprievodcu, no iba v prípade, že má oprávnenie viesť vlak. Rušňovodič i sprievodca, ktorý mu pomohol, teraz čelia disciplinárnemu konaniu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies