Ukrajinský prezident Zelenskyj prišiel na summit Európskeho politického spoločenstva

NETKY.SK • 5 Október 2023, 10:45 • 2 min
Ukrajinský prezident Zelenskyj prišiel na summit Európskeho politického spoločenstva

KYJEV - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok pricestoval do španielskej Granady na summit Európskeho politického spoločenstva (EPC).

slovakia

left justify in out

"Naším spoločným cieľom je zaistiť bezpečnosť a stabilitu nášho spoločného európskeho domova. Spolupracujeme s partnermi na zlepšovaní európskej bezpečnostnej architektúry, najmä regionálnej bezpečnosti. Ukrajina má v tomto smere zásadné návrhy," napísal Zelenskyj v príspevku na sociálnej sieti. Dodal, že Kyjev bude venovať pozornosť "najmä čiernomorskému regiónu, ako aj spoločnému úsiliu o posilnenie svetovej potravinovej bezpečnosti a slobodnej plavby".

 

Kľúčovou prioritou Ukrajiny pred príchodom zimy je posilnenie protivzdušnej obrany, pokračoval Zelenskyj. "Už sme položili základy pre nové dohody s partnermi a tešíme sa na ich schválenie a implementáciu," napísal. "Mal by to byť produktívny deň pre Ukrajinu a Európu ako celok," uzavrel.


Vznik EPC inicioval v roku 2022 francúzsky prezident Emmanuel Macron. Tretí summit EPC sa koná v Granade a Slovensko na ňom zastupuje predseda vlády Ľudovít Ódor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR / AFP Foto: TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies