Počet infekcií v Holandsku sa prudko zvyšuje. Vláda opäť zavádza opatrenia

NETKY.SK • 10 Júl 2021, 10:08 • 2 min
Počet infekcií v Holandsku sa prudko zvyšuje. Vláda opäť zavádza opatrenia

HAAG - Holandská vláda opäť zavádza niektoré obmedzenia na boj proti šíreniu koronavírusu. Rozhodla sa tak po prudkom náraste nových prípadov, a to najmä medzi mladými ľuďmi.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Dočasný predseda vlády Mark Rutte v piatok uviedol, že bary budú od tohto víkendu otvorené len do polnoci. Kluby a diskotéky zatvorili. "Žiadna zábava, ale je to nevyhnutné," povedal politik.

 

img

 

Podobý článok: Počet nových infekcií v Česku sa za týždeň takmer zdvojnásobil!

V krajine hlásia denne takmer sedemtisíc nových prípadov. Uplynulé týždne pritom mali okolo tisíc infikovaných denne. "Všetko smerovalo k dobrému letu, a stále v to aj dúfame, ale mrak zatienil slnko," vyjadril sa Rutte.

Fakt, že vírus sa začal šíriť najmä medzi mladými ľuďmi, vyvolal polemiku o tom, či fungoval systém, ktorý nariadil pred vstupom do klubov podstúpiť testovanie. Vláda tiež zavedie sociálne odstupy. Nariadenia by mali platiť minimálne do 13. augusta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona