Ukrajinský prezident Janukovyč podpísal sériu zákonov kritizovaných Bruselom

NETKY.SK • 18 Január 2014, 06:32 • 2 min
Ukrajinský prezident Janukovyč podpísal sériu zákonov kritizovaných Bruselom

KYJEV - Ukrajinský prezident Viktor Janukovyč podpísal dnes sériu zákonov zameraných na obmedzenie verejných protestov, ktoré v stredu prijal ukrajinský parlament v mimoriadne zrýchlenom konaní.

slovakia

left justify in out

Spôsob schválenia zákonov vyvolal odsudzujúce reakcie zo strany západných predstaviteľov.

Ukrajinský prezidentský palác podľa agentúry Reuters na svojej internetovej stránke stručne oznámil, že "prezident podpísal novú sériu zákonov".

Poslanci Strany regiónov prezidenta Janukovyča v noci na dnes odobrili legislatívne zmeny, vrátane zákazu stavania nepovolených stanov na verejných priestranstvách a zavadenia trestnoprávnej zodpovednosti za ohováranie vládnych predstaviteľov, ktoré sú podľa pozorovateľov zamerané na obmedzenie proeurópskych a protivládnych protestov. Proti týmto legislatívnym zmenám už vyjadrili protesty predstavitelia Európskeho parlamentu ako aj šéfka európskej diplomacie Catherine Ashtonová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies