Ukrajinské jednotky zaútočili na most medzi Chersonskou oblasťou a Krymom

NETKY.SK • 22 Jún 2023, 08:15 • 2 min
Ukrajinské jednotky zaútočili na most medzi Chersonskou oblasťou a Krymom

CHERSON - Ukrajinské jednotky podnikli útok na most, ktorý spája Ruskom nezákonne anektovaný polostrov Krym s Chersonskou oblasťou na juhu Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Ukrajinské jednotky podnikli útok na most, ktorý spája Ruskom nezákonne anektovaný polostrov Krym s Chersonskou oblasťou na juhu Ukrajiny. Vo štvrtok to uviedol Moskvou dosadený šéf Chersonskej oblasti Vladimir Saľdo. TASR správu prevzala z agentúry AFP a denníka The Guardian.

 

Útok na Telegrame potvrdil aj Moskvou dosadený gubernátor okupovaného Krymu Sergej Axionov, podľa ktorého si nočné ostreľovanie nevyžiadalo žiadne obete. Podľa denníka The Guardian bol terčom útoku Čonharský most. Saľdo naznačil, že Ukrajinci na most útočili strelami dlhého doletu Storm Shadow. Tieto strely Kyjevu v máji dodala Británia. Útok údajne poškodil cestnú infraštruktúru a doprava musela byť odklonená na iný most.

 

The Guardian pripomína, že vlani v októbri došlo aj k výbuchu na Kerčskom moste spájajúcom Krasnodarský kraj a anektovaný Krym. Na moste vtedy vybuchol kamión a následne sa vznietili palivové nádrže na železničnej časti mosta. Časť mostovky pre autá sa zrútila. Podľa oficiálnych údajov zahynuli štyria ľudia. Riaditeľ ukrajinskej tajnej služby (SBU) Vasyľ Maľuk na konci mája potvrdil účasť Kyjeva, keď uviedol, že SBU prijala "určité opatrenia" na "odrezanie" tejto pre Rusko dôležitej logistickej trasy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies