Dostával na frak, tak sa dal na bojové umenia. Český talent bude mať jedinečnú príležitosť.

NETKY.SK • 22 Marec 2023, 20:00 • 2 min
Dostával na frak, tak sa dal na bojové umenia. Český talent bude mať jedinečnú príležitosť.

Nádejný MMA bojovník Adam Dvořáček nemal doposiaľ medzi profesionálmi žiadny zápas, no na amatérskej úrovni zaznamenal viacero veľmi solídnych úspechov. Tentokrát dostal jedinečnú príležitosť a rovno môže nastúpiť do troch profi duelov v jeden večer v rámci EUROGOLD pyramídy o 30 000 eur.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Bojové športy ako sebaobrana

Mimo klietky pôsobí Adam ako bežný chalan, ktorého by podľa vzhľadu málokto tipoval na MMA bojovníka. Voľný čas venuje svojim najbližším a rád spoznáva svet: „Rád sa vo svojom voľnom čase venujem priateľke, kamarátom a rodine. Užívam si prechádzky so psom, cestujem a veľmi ma poteší aj dobré jedlo,“ Dvořáček prezradil, čo robieva, ak sa vtedy nevenuje zmiešaným bojovým umeniam.

K nim sa dostal ešte ako útly chlapec, ktorého už prestalo baviť, ako s ním ostatní zametajú. „Bol som vychudnutý, ešte do toho som často dostával bitku, tak som sa zobral a šiel s tým niečo urobiť. Vydržal som pri tom a potom ma to už nepustilo,“ spomenul si na svoje prvé kontakty s bojovými umeniami.

img

 

Úspešná amatérska kariéra

Moderný trend v zmiešaných bojových umeniach je, že jednotliví zápasníci ešte pred vstupom medzi profesionálov dlhý čas naberajú skúsenosti na amatérskej úrovni. Veľmi podobný prípad je aj Dvořáček, ktorý toho medzi amatérmi stihol dosť. „Mám približne 20 amatérskych zápasov v bojových športoch, takže už niečo za sebou mám,“ zhodnotil svoju doterajšiu kariéru.

Práve svoje skúsenosti z amatérov mu môžu byť v EUROGOLD pyramíde na osoh. „Už mám pár pyramíd za sebou, práve z amatérov. Bude to pre mňa výhoda, predsa len sa v amatéroch váži v deň zápasu, takže som zvyknutý na tento systém,“ zhodnotil svoje skúsenosti z amatérskych líg, na ktorých je viacero zápasov v rámci jedného dňa bežná záležitosť.

 

Titánová brada

Aj keď za sebou Adam Dvořáček nemá žiadny svetoborný skalp, divákom je už dobre známy. V minulosti totiž čelil dvom elitným českým postojárom Jakubovi Klaudovi a Matějovi Peňázovi, s ktorými prežil až do bodového rozhodnutia. Bývalého kickboxera americkej Glory dokonca poslal v závere 3. kola do počítania a bol malý kúsok od svetovej senzácie.

Skvelú odolnosť predviedol aj na turnaji RFA 8 v Budapešti. Maďarská jednotka Csaba Tóth bol síce lepším a presnejším bojovníkom, no prvé dve kolá nevedel, ako dostať Dvořáčka do väčších problémov. Recept našiel až v záverečnom kole, v ktorom aj Adama ukončil na TKO.

 

Presun k profesionálom a boj o 30 000 eur

Mladý reprezentant pražského PriMMAt gym Praha sa prvýkrát predstaví medzi profesionálmi a na svoj debut si vybral poriadne náročnú skúšku. Čakajú ho potenciálne tri zápasy v jeden večer. Jeho mentorom bude raper Marpo a ich budúcu spoluprácu Dvořáček ohodnotil veľmi stroho: „Neviem vôbec, čo od toho čakať, som na to veľmi zvedavý.

img

Prvý profesionálny MMA zápas ho čaká už 22. apríla v Prievidzi. Aj keď toho za sebou Dvořáček nemá veľa, jeho fanúšikovia sú o jeho triumfe v EUROGOLD pyramíde o 30 000 eur presvedčení. Podarí sa mu splniť ich predpovede? Zistíme na turnaji RFA 9. Lístky sú dostupné v sieti Predpredaj.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies