Ukrajinská opozícia sa dohodla o urovnaní krízy

NETKY.SK • 21 Február 2014, 15:19 • 2 min
Ukrajinská opozícia sa dohodla o urovnaní krízy

KYJEV - Na základe dohody sa v krajine uskutočnia predčasné prezidentské voľby a ústava bude platiť v podobe spred roka 2004, keď mala hlava štátu menšie právomoci.

slovakia

left justify in out

Zástupcovia ukrajinskej opozície v piatok súhlasili s dohodou o urovnaní krízy, ktorú v Kyjeve sprostredkovali európski ministri zahraničia. Zbor povstaleckých lídrov o súhlase rozhodol hlasovaním po doobedňajšom stretnutí s ministrami zahraničia Nemecka a Poľska Frankom-Walterom Steinmeierom a Radoslawom Sikorskim. Zástupcovia opozície a obaja európski ministri už smerujú do prezidentskej kancelárie, kde by mali dohodu podpísať. Zatiaľ nie je jasné, či si ešte stanovili nejaké podmienky. 

 

Ukrajinský prezident Viktor Janukovyč v piatok potvrdil, že na základe dohody sa v krajine uskutočnia predčasné prezidentské voľby a ústava bude platiť v podobe spred roka 2004, keď mala hlava štátu menšie právomoci, ako je to dnes. Začne sa tiež proces vytvárania takzvanej vlády národnej jednoty. Výsledkom rokovaní by malo byť vypísanie predčasných prezidentských volieb na december (voľby sa mali uskutočniť v marci), vytvorenie prechodnej vlády v priebehu 10 dní a vrátenie ústavy do podoby spred roka 2004 do 48 hodín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies