Ukrajinská nominácia aj so šiestimi hráčmi zo Šachtaru

NETKY.SK • 5 November 2014, 16:05 • 2 min
Ukrajinská nominácia aj so šiestimi hráčmi zo Šachtaru

KYJEV - Tréner ukrajinskej futbalovej reprezentácie Michail Fomenko nominoval na blížiace sa stretnutie proti Luxembursku v "slovenskej" C-skupine kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska (sobota 15. novembra o 18.00 h v Luxemburgu) a medzištátny prípravný duel s Litvou (utorok 18. novembra o 20.00 h SEČ v Kyjeve) 23-členný káder.

slovakia

left justify in out

V porovnaní s predchádzajúcou nomináciou dostali pozvánku traja noví hráči - stredopoliar holandského klubu Vitesse Arnhem Denys Olijnyk, útočník Dynama Kyjev Arťom Kravec a úplný nováčik, brankár Zarie Lugansk Nikita Ševčenko.

 

Až šesť hráčov je zo Šachtaru Doneck, pričom Fomenko by zo štvorice Viačeslav Ševčuk, Oleksandr Kučer, Jaroslav Rakickij, Ivan Ordec mohol utvoriť kompletnú defenzívnu formáciu. Najväčšími hviezdami v tíme sú defenzívny záložník Zenitu Petrohrad Anatolij Tymoščuk a krídelník Jevgen Konopľanka z Dnipra Dnipropetrovsk. 

 

Ukrajina získala z troch doterajších súbojov v C-skupine šesť bodov za víťazstvá nad Bieloruskom a Macedónskom. Okrem toho má na konte aj domácu prehru so Slovenskom a v tabuľke je na treťom mieste. 

Nominácia ukrajinskej futbalovej reprezentácie na stretnutia proti Luxembursku (sobota 15. novembra o 18.00 h v Luxemburgu) v kvalifikácii o postup na ME 2016 do Francúzska a medzištátne prípravné stretnutie proti Litve (utorok 18. novembra o 20.00 h SEČ v Kyjeve): 
Brankári: Andrij Piatov (Šachtar Doneck), Denis Bojko (Dnipro Dnipropetrovsk), Nikita Ševčenko (Zaria Lugansk) 
Obrancovia: Jevgen Chačeridi (Dynamo Kyjev), Viačeslav Ševčuk, Oleksandr Kučer, Jaroslav Rakickij, Ivan Ordec (všetci Šachtar Doneck), Arťom Fedeckij (Dnipro Dnipropetrovsk) 
Záložníci: Oleg Gusev, Andrij Jarmolenko, Sergej Sydorčuk (všetci Dynamo Kyjev), Ruslan Rotaň, Jevgen Konopľanka (obaja Dnipro Dnipropetrovsk), Mykola Moroziuk (Metalurg Doneck), Taras Stepanenko (Šachtar Doneck), Edmar Galovskij (Metalist Charkov), Dmytro Chomčenovskij (Zaria Lugansk), Anatolij Tymoščuk (Zenit Petrohrad/Rus.), Denys Olijnyk (Vitesse Arnhem/Hol.) 
Útočníci: Roman Zozuľa (Dnipro Dnipropetrovsk), Pilip Budkivskyj (Zaria Lugansk), Arťom Kravec (Dynamo Kyjev) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies